Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Άνδρος στον κατάλογο με τα προτεινόμενα νησιά για διακοπές με θεματικές εμπειρίες και χωρίς κοσμοσυρροή στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το αφιέρωμα, «η Άνδρος είναι ένας φιλόξενος τόπος, πολύ γραφικός και με μεγάλη ποικιλομορφία. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, είναι μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Τα λευκά σπίτια με τις κόκκινες στέγες λάμπουν εντυπωσιακά πάνω σε ένα βραχώδες σπιράλ που εισχωρεί στη θάλασσα. Αρχιτεκτονικά μοναδική στην Ελλάδα, η Άνδρος ξεπροβάλλει σαν παραμύθι από το καταγάλανο πέλαγος. Πολυάριθμα οργανωμένα μονοπάτια πεζοπορίας εμπνέουν τους επισκέπτες για περιηγήσεις, ενώ ενδιάμεσα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις υπέροχες αμμώδεις παραλίες του προορισμού για μια εξωτική βουτιά. Το νησί των ναυτικών και των καπεταναίων έχει επίσης πολλά να προσφέρει σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία».
Σημειώνεται πως προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητες του προορισμού από τον Δήμο Άνδρου στο δημοφιλές γερμανικό μέσο. «Μέλημά μας είναι να αναδείξουμε την Άνδρο ως μια καταπράσινη όαση αυθεντικότητας μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα που προσφέρει πολλές διαφορετικές εμπειρίες, εξαιρετικά ποιοτικές αλλά όχι υπερκοστολογημένες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες στο νησί έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα για διακοπές που δεν περιορίζεται στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.
Στο πνεύμα αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις του προορισμού εκτός της θερινής σεζόν. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «έκλεισε» με 40% αύξηση αφίξεων, ενώ και το Πάσχα η ροή ήταν ενισχυμένη κατά 22,8% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα ιστοσελίδα κρατήσεων συμπεριέλαβε την Άνδρο ανάμεσα στα 10 νησιά που στην τελευταία εορταστική περίοδο ξεχώρισαν με βάση τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαπιστώθηκε για το πρώτο τρίμηνο ενδεικτική αύξηση 3,8% συνολικά στον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων εστίασης και παροχής καταλυμάτων, συγκριτικά με το 2023.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









