Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

LIMANI_ALEXANDROUPOLIS
Η Κυβέρνηση προχωρά με ταχύς ρυθμούς την ανάπτυξη του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθιστώντας το, αργά αλλά σταθερά, σε ένα από τα κυριότερα λιμάνια των Βαλκανίων.

Η χρονίζουσα υπόθεση της ανάπτυξης του λιμένα άρχισε να προωθείται ειδικά μετά το σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με τις Η.Π.Α. το οποίο υπογράφηκε τον περασμένο χρόνο με την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Pompeo.

Έγινε επέκταση του λιμένα, και προσπάθεια να λυθούν τα ζητήματα που αφορούσαν την έκταση της ΕΡΓΟΣΕ εντός του λιμένα της Αλεξανδρούπολης ( η γραμμή του τρένου καταλήγει στα 200 μέτρα από την κύρια προβλήτα), αλλά και της απαλλοτρίωσης περίπου 195 στρεμμάτων εντός του λιμένα τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο ζήτημα  με τα εξής λόγια:

Εκτός των έργων υποδομής εντός του λιμένα, ο ΟΣΕ έχει σκοπό μέσα στα επόμενα χρόνια να αναβαθμίσει τη γραμμή μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και του Ορμένιου, σε ηλεκτροκίνητη με κόστος περί τα 800 εκ. ευρώ.

Η πλήρης διασύνδεση με σιδηρόδρομο Ελλάδας-Βουλγαρίας και η ένωση ουσιαστικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης με αυτόν του Πύργου( Μπουργκάς) στη Βουλγαρία, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Τέλος, από τη στιγμή που οι Η.Π.Α. έχουν επιδείξει ειδικό ενδιαφέρον για το λιμάνι οι διαδικασίες βελτίωσή του κινούνται πάρα πολύ γρήγορα σε όλα τα επίπεδα.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.