Ανατροπή! Τελικά από λάθος θετικά τα 12 τεστ στο κρουαζιερόπλοιο

Αρνητικά είναι τελικά τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6».

Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ είχαν βγει θετικά, αναγκάζοντάς το κρουαζιερόπλοιο να καταπλεύσει από την Μήλο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OpenTv τα τεστ βγήκαν από λάθος θετικά και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες.

Η ανατροπή με τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 ήρθε αφού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε, νωρίς το πρωί της Τρίτης (29.09.2020) στο πλοίο, για να κάνει νέους ελέγχους στο πλήρωμα.

Η ανατροπή προέκυψε μετά τις πληροφορίες πως όλα τα τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI ήταν αρνητικά.

Αυτό σημαίνει πως το πλοίο, που έφτασε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να αποπλεύσει και να συνεχίσει την κρουαζιέρα του!

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.


Ο συναγερμός σήμανε χθες (28.09.2020) όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Στα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκε χαμηλό ιικό φορτίο. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι αυτοί να είχαν προσβληθεί από τον ιό, πριν από λίγο καιρό και να εντοπίστηκαν υπολείμματά του.

Μάλιστα, ο έλεγχος τριών εξ αυτών, ο οποίος επαναλήφθηκε στο εργαστήριο του κρουαζιερόπλοιο, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί της Τρίτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

TUI Cruises: Σε απομόνωση τα μέλη του πληρώματος

Σύμφωνα με το newsit.gr, ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, αναφέρει ότι κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Η TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί