Ανατριχιαστική μαρτυρία από την ενόργανη: «Μας έβαζαν να χτυπάμε συναθλήτριες μας»

Όλα βγαίνουν στο φως έστω και μετά από χρόνια.

Ανήκουστα πράγματα περιέγραψε σε δηλώσεις της στον Real FM 97,8 η πρώην αθλήτρια της ενόργανης, Θεανώ Βαρβέλη.

Πρόκειται για μία από τις 22 αθλήτριες που συνυπέγραψαν την επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα βασανιστήρια τους στις προπονήσεις.

«Χτυπούσαμε συναθλήτριες»

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της κ. Βαρβέλη για έναν προπονητή που έβαζε τις αθλήτριες να χτυπάνε τις συναθλήτριες τους.

«Ο προπονητής μου, έβαζε κάποιες συναθλήτριές μας κι εμάς τις ίδιες να χτυπάμε με δύναμη τα χέρια των άλλων παιδιών. Αντί να μας δείρει αυτός, έλεγε “α, σήμερα θα σας δείρει η Θεανώ, απλώστε χέρια, πάμε Θεανώ”. Εγώ χτυπούσα, όχι με δύναμη, γιατί φυσικά δεν ήθελα να το κάνω και μου ‘λεγε πιο δυνατά, πιο δυνατά, μέχρι να ικανοποιηθεί και να πει “εντάξει, πάμε στο επόμενο χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως συγκεκριμένα είχαν βάλει μια αθλήτρια να κάθεται με τα πόδια απλωμένα σε δύο πάγκους και της είχαν πει να μείνει εκεί «σανίδα».

Κάποια στιγμή κουράστηκε και χαλάρωσε τη λεκάνη της και τότε φώναξαν και άρχισαν να τη χτυπούν στη μέση και στην κοιλιά.

Επίσης, μια προπονήτρια υποχρέωνε αθλήτριες να ουρούν στα χέρια τους και ευχήθηκε να μην είχε μπει ποτέ στο αγωνιστικό τμήμα της ενόργανης γυμναστικής.
«Είμαι σίγουρη ότι αυτά συνεχίζονται και σήμερα στην ενόργανη και αυτό πρέπει να αλλάξει» κατέληξε.

(Sputniknews – φωτο: photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί