«Αναταράξεις» στην αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Μόσχα – Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Εναλλακτικές διαδρομές αναζητούν τώρα οι αεροπορικές που δραστηριοποιούνται στο δρομολόγιο Αθήνας- Μόσχας λόγω των εξελίξεων με την Ουκρανία που προκαλούν «αναταράξεις» και στις αεροπομεταφορές.

Είναι ενδεικτικό ότι νωρίτερα σήμερα, πρωινή πτήση της Aegean από Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα, λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στο ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας για επιστροφή στην Αθήνα, όπου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν εκ νέου για το πώς θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στον προορισμό τους. Σημειώνεται πάντως ότι ήδη από τη Δευτέρα 14/2 η Aegean έχει τροποποιήσει το σχέδιο πτήσης των δρομολογίων προς τη Μόσχα αποφεύγοντας τον ουκρανικό εναέριο χώρο και για το λόγο αυτό οι πτήσεις διαρκούν 35 λεπτά περισσότερο.

Αντίστοιχα και σημερινή, προγραμματισμένη πτήση της AEROFLOT από Μόσχα προσγειώθηκε στην Αθήνα με καθυστέρηση, λόγω ακριβώς των τροποποιήσεων με εναλλακτικούς ‘’διαδρόμους’’ πτήσεων. Από την πλευρά της η Ουκρανία δε δέχεται αυτή την στιγμή εμπορικές πτήσεις, ωστόσο ούτως ή άλλως εδώ και καιρό και λόγω της πανδημίας, από το Eλ. Βενιζέλος προς Κίεβο οι πτήσεις δεν είναι τόσο συχνές και πετούν μόνο δύο εταιρείες, Ryanair και Wizz Air.

Στην παρούσα φάση για τη σύνδεση του δρομολογίου Αθήνας- Μόσχας εξετάζονται οι βέλτιστες και ασφαλέστερες διαδρομές από τις αεροπορικές που επιχειρησιακά μπορούν να εξυπηρετήσουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Ωστόσο, χρειάζεται κάποιος χρόνος για τις απαραίτητες εγκρίσεις από τη ρωσική Πολιτική Αεροπορία, από την στιγμή που θα κατατεθεί ένα νέο σχέδιο πτήσης μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρωσικές αρχές.

Το σίγουρο είναι ότι με βάση τα νέα σχέδια πτήσης που ήδη έχουν αρχίσει να υποβάλλονται, όπως ορίζουν οι νέες κατευθύνσεις από τις διεθνείς ΝΟΤΑΜ λόγω του ρωσο-ουκρανικού, οι πτήσεις από Αθήνα (σ.σ. όπως και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις) για Μόσχα θα διαρκούν περισσότερο.

(Protothema – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί