Ανανέωση του στόλου αεροπυρόσβεσης στα σκαριά

Πολιτική Προστασία θα τρέξει το μεγαλύτερο "εξοπλιστικό"  πρόγραμμα στην ιστορία της

το οποίο σε σύνολο σε βάθος ετών αναμένεται να αγγίξει και το 1.2 δις ευρώ και η αρχή γίνεται μέσω της αγοράς από την Κυβέρνηση, δύο νέων ελικοπτέρων και επιπλέον 11 αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης.

Το ένα σκέλος του προγράμματος αφορά την αγορά 2 ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης τύπου Erickson S-64 (δε διευκρινίζεται η έκδοση, ίσως η νεότερη F) με δυνατότητα μεταφοράς 10 τόνων νερού μέγιστο και 1 με εξωτερικές δεξαμενές με κόστος 46 εκ. ευρώ και για τα δύο ελικόπτερα.

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά 11 αμφίβιων αεροσκαφών τύπου Air Tractor τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και για επιτήρηση εκτάσεων ενώ διαθέτουν και τους πιστοποιημένους πλωτήρες για προσγείωση σε θάλασσα και λίμνες για υδροληψία. Η αυτονομία τους είναι οι 5 συνεχόμενες ώρες πτήσης.

Η προμήθεια μέσων αεροπυρόσβεσης είναι επιτακτική καθώς κάθε χρόνο το Ελληνικό Κράτος πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια στην ενοικίαση μέσων αεροπυρόσβεσης και αθροιζόμενα αυτά κάθε χρόνο θα μας είχαν δώσει ήδη μία.. ολοκαίνουρια αεροπορία αεροπυρόσβεσης. Βέβαια, ακόμα και με αγορές η πολιτική προστασία θα χρειάζεται επιπλέον μέσα για να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα και να μην επιδίδεται στο ράλι να ενοικιαστούν τα διαθέσιμα μέσα από τρίτες χώρες πριν τα κλείσουν άλλες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί