Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα στήριξης – Το ύψος της επιδότησης για λογαριασμούς ηλ. ρεύματος και φυσικού αερίου

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας με επιδοτήσεις σε οικιακά και μη οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοινώνει νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, που αναμένεται να ισχύσουν για τον Ιανουάριο και αφο΄ρούν τη στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση στην ενέργεια. 

«Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και απειλούν τα νοικοκυριά που θέλουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Τον Ιανουάριο η κιλοβατώρα δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης αλλά είναι τρεις φορές υψηλότερη από την περασμένη χρονιά. Η κυβέρνηση συνεχίζει για πέμπτο μήνα να στηρίζει την ελληνική οικογένεια απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Συνεχίζουμε με τα μέτρα στήριξης να επεκτείνονται σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. 

  • Θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριακς κατοικίας όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτως εισοδήματος ή παρόχου. Κλιμακωτή επιδότηση. 150 κιλοβατώρες, επιδοτούμε το 80% της αύξησης. Από 151 – 300 το 60% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 42 ευρώ.  Στο κοινωνικό τιμολόγιο απορροφούμε το 90% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 54 ευρώ.
  • Επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια. Οριζόντια αγροτικά, επαγγελματικά, ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης. Χαμηλής, μέσης υψηλής τάσης. Επιδότηση στο 50% του αυξημένου κόστους, 65 ευ΄ρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο εξετάζεται επιδότηση ανά επαγγελματικό κλάδο, προσαρμοσμένο. 

Φυσικό αέριο

  • Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές.
  • Θα δοθεί επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα από τη ΔΕΠΑ. Και θα ζητηθεί η αντίστοιχη στήριξη και από τους υπόλοιπους παρόχους. 

Μη οικιακά τιμολόγια 

Επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου αριθμού εργαζομένων. Επιδότηση 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί