Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν πίνακες ανά βρεφονηπιακό σταθμό για τρεις κατηγορίες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και προνηπίων και νηπίων: 1) επιλεγμένοι, 2) αναπληρωματικοί και 3) απορριπτέοι.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός τριών ημερών έως και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται, μέσω της εφαρμογής https://kidcare.dypa.gov.gr/, τεκμηριώνοντας τους ισχυρισμούς τους με συνημμένα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο βρεφονηπιακός σταθμός Ιλίου θα δεχθεί βρέφη από 16 μηνών έως 2,5 ετών.
Σχετικά με τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού Λάρισας, οι γονείς θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση της ΔΥΠΑ.
Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, 06:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.
Η φιλοξενία είναι εντελώς δωρεάν και τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.
Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», με δικαιούχο φορέα την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό.
Όσοι λάβουν το voucher, μπορούν να το καταθέσουν άμεσα σε βρεφονηπιακό σταθμό της ΔΥΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-dypa.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πορτογαλία: “Nέκρωσαν” οι δημόσιες υπηρεσίες στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών
- ΟΣΕΘ: Προσωρινή κατάργηση στάσης στην οδό Τζων Κέννεντυ στην Πυλαία για την γραμμή “58”
- Ισπανία: Συνελήφθη για κλοπή ρολογιών πολυτελείας η οικιακή βοηθός του Ίκερ Κασίγιας
- ΕΛΣΤΑΤ: Περαιτέρω ανατιμήσεις 2,2% τον Σεπτέμβριο στα οικοδομικά υλικά
- Ηράκλειο: Εντοπίστηκε κρατούμενος με ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες είχε αποβάλει από τον οργανισμό του
- Σε 879 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων
- H σύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλο τον κόσμο στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Τζιτζικώστα
- Θεσσαλονίκη: Καταγγέλθηκε ψευδώς από τα παιδιά της για “βασανιστήρια”- Γυναίκα αθωώθηκε στο Εφετείο
- ΟΗΕ: “H Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Γάζας”
- Ισχυρισμός «βόμβα»: «Ουκρανικό δίκτυο δολιοφθοράς σε διάφορα μέρη της Ευρώπης»









