Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Αυτά θα κάνει η ΝΔ μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα

Τι είπε στον Alpha

«Έλαβα το μήνυμα»!

Αυτό ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την ΝΔ.

Μιλώντας στον Alpha, ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

«Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε», τόνισε και συνέχισε: «Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των εκλογών και να προβώ σε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε υπόψη το μήνυμα τους.

Ο πρωθυπουργός, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, διαμήνυσε πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο για την «ισότητα στο γάμο», ενώ προανήγγειλε επιμέρους διορθώσεις στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.!

Είπε επίσης πως δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές!

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο προς τα δεξιά, αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί», σημείωσε.

«Με την ίδια σύνθεση με την σημερινή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Και συνέχισε

“Υπήρχαν πολίτες που δεν τους πείσαμε για το πόσο σημαντικές ήταν οι αυτές οι κάλπες και δεν καταφέραμε να δώσουμε περιεχόμενο στην ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών. Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα. Είχα εισπράξει τα μηνύματα και πριν την κάλπη, μιλούσα για παράδειγμα για την ακρίβεια, για το πώς η ανάπτυξη θα φτάσει σε όλους, για τις παθογένειες του βαθέως κράτους που έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για την δεύτερη τετραετία.

Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσα από την φωνή τους ή την σιωπή τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα” είπε ο πρωθυπουργός. “Ταυτόχρονα όμως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων. Και αυτό είναι μια ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα για ακόμη μια φορά“.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί