Αλλοδαπός τον κρατούσε αιχμάλωτο σε ημιυπόγειο στη Θεσσαλονίκη και του ζητούσε €1.500 για να τον ελευθερώσει!

Στη σύλληψη ενός 39χρονου από τη Συρία, ο οποίος κρατούσε φυλακισμένο έναν άνδρα σε ημιυπόγειο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητώντας του χρήματα για να τον αφήσει, προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης και απειλής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διευκολύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα και οργανώνει την περαιτέρω προώθηση, τη μετέπειτα κράτηση χωρίς τη θέλησή τους με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (06-06-2022) σε ημιυπόγειο διαμέρισμα περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο 39χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε να κατακρατά παρά τη θέλησή του αλλοδαπό, προκειμένου ο τελευταίος να καταβάλει χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, του ζητούσε το ποσό των 1.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε στο εν λόγω διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρία κλειδιά εκκίνησης οχημάτων,
  • διάφορα κλειδιά οικιών,
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
  • δέκα κάρτες sim και
  • ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της ανωτέρω Διεύθυνσης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί