Και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας την ερχόμενη Κυριακή, αφού η απόφαση πάγωσε, καθώς την περασμένη άνοιξη με ανακοίνωσή του είχε βάλει τέλος στο μέτρο.
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», αναφέρει η ανακοίνωση.
Αλλαγή ώρας: Γιατί πάγωσε η κατάργηση του μέτρου
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας παράλληλα τα κράτη μέλη ελεύθερα να αποφασίσουν την επίσημη ώρα τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κομισιόν.
Η τελική απόφαση, ωστόσο, βρίσκεται στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το δεύτερο να έχει εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν και το πρώτο να μην έχει ακόμα οριστικοποιήσει τη θέση του.
Η απόφαση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα.
Φαίνεται πως για το πάγωμα της απόφασης παίζει ρόλο ένας συνδυασμός παραγόντων. Βασικό ρόλο έπαιξε η πανδημία του κορονοϊού, αφήνοντας στο περιθώριο τη συζήτηση για το μέτρο, καθώς τα κράτη μέλη εστίασαν στα μέτρα για την εξάπλωση του ιού. Ρόλο επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό έπαιξε και το Brexit.
ΠΗΓΗ: dikastiko
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα και γυρίζουμε τα ρολόγια από τις 3 στις 4
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”
- Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας – Η ζωή της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού
- Με τον Ιρανό ΥΠΕΞ μίλησε ο Γεραπετρίτης
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί, vid
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν-Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
- Ουκρανοί πολίτες αντιστέκονται στη βίαιη επιστράτευση ανδρών, vid









