Τεράστια ήταν η κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση μαθητών και δασκάλων από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Απαλού, αφού οι συνεχόμενη δυνατή βροχή πλημμύρισε τα πάντα.
Η Πυροσβεστική και ο δήμος Αλεξανδρούπολης αλλά και οχήματα του στρατού που “επιστρατεύθηκαν”, κατάφεραν με απόλυτη ασφάλεια να οδηγήσουν τα παιδιά στους γονείς τους και όπως εξήγησε στο protothema.gro διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αναστάσιος Αλεξίου τα παιδιά είναι καλά, ενώ δεν κινδύνεψε κανένα κατά την διάρκεια των φαινομένων, καθώς όλες οι τάξεις βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος.
Διαβάστε επίσης: ΣΟΚ: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη. Παρασύρθηκε απ’ τα νερά στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές
Δυστυχώς, η επιχείρηση αυτή στοίχισε την ζωή στον άτυχο 46χρονο Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος βγήκε έξω από το πυροσβεστικό όχημα με το οποίο μετέβαινε στο Δημοτικό Σχολείο να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των παιδιών, όταν αυτό έπεσε σε φρεάτιο στον Απαλό. Ο συνάδερφος του στο ίδιο όχημα βγήκε με ασφάλεια, αλλά δυστυχώς ο άτυχος πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από το Πραγγί Διδυμοτείχου, πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και τοι άψυχο πτώμα του βρέθηκε αρκετά μέτρα πιο κάτω, στην περιοχή του αεροδρομίου.
Επιτόπου στον Απαλό βρέθηκε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη, ενώ λεωφορεία του δήμου, παράλληλα με τα στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν με ασφάλεια τους μαθητές και καθηγητές σε ασφαλές μέρος.
Από evrosnews
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid
- Νάπολη: Η νέα εξελιγμένη απάτη που στοχεύει τους ηλικιωμένους έχει ως “δόλωμα” την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ
- Αντί για τούρτα…μπριζόλα! Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια ο RFK









