Οι γρήγορες και πρόχειρες συνήθειες, γίνονται τώρα ακριβές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν τρόπους να περιορίσουν τα έξοδα
Η έκρηξη των τιμών σε ενέργεια και ζωοτροφές προκαλούν μεγάλη κρίση και στην αγορά του γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη, κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάλουν λουκέτο στις μονάδες τους.
Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o Πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, «οι τιμές έχουν αυξηθεί 100%, σχεδόν σε όλες τις ζωοτροφές. Οι τιμές του παραγωγού έχουν αυξηθεί αλλά όχι τόσο, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν την αύξηση στο κόστος παραγωγής». Οι επαγγελματίες του χώρου προαναγγέλλουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων που φτάνουν στο ράφι, αλλά και ελλείψεις σε ελληνικό κρέας και γαλακτοκομικά. «Κάποια γάλατα τα οποία δεν είναι καν ελληνικά έχουν 2.20 – 2.30 €. Τρία ευρώ εννοούμε στο ράφι», σημειώνει ο Αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πάτρας, Παναγιώτης Λαλιώτης.
Το εκρηκτικό μίγμα ενεργειακής κρίσης και εκτίναξης τιμών προκαλεί αυξήσεις και στον κλάδο της εστίασης. Από τις ψησταριές μέχρι τα καταστήματα που πωλούν καφέ. Οι γρήγορες και πρόχειρες συνήθειες, γίνονται τώρα ακριβές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν τρόπους να περιορίσουν τα έξοδα. Στη δίνη της ακρίβειας βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις προβλέψεις να μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.
newpost/ intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά
- Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ (AKP): «Παράνομη και άδικη» η επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
- Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ρούτε
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»
- Ατάραχος ο Τραμπ μίλησε για την συνέχεια σε σχέση με την σύγκρουση εναντίον του Ιράν









