Ακρίβεια: Παγιδευμένα νοικοκυριά και επαγγελματίες – Οι σκέψεις του ΥΠΟΙΚ για έκτακτο δώρο Πάσχα (vid)

Νοικοκυριά και επαγγελματίες εγκλωβισμένοι στη δίνη της ακρίβειας λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους.

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να συνεχίζει το ράλι ανόδου φθάνοντας το 1,260€/ λίτρο μέση τιμή πανελλαδικά, πλέον λίγα είναι τα νοικοκυριά που καταφέρνουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.

Βάλαμε 200 λίτρα και καίμε με το σταγονόμετρο δηλώνει καταναλωτής στο OPEN.

Η ακρίβεια στην ενέργεια παραμένει αν και η τιμή στο φυσικό αέριο άρχισε να αποκλιμακώνεται μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία πέφτοντας για πρώτη φορά στα 68€ ανα μεγαβατόρα τιμή που καταγράφηκε τελευταία φορά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο έμπορος Νίκος Μακρόπουλος είναι ένας από τους χιλιάδες επαγγελματίες που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να καταβάλει για το ρεύμα χρήματα που δεν είχε κληθεί να πληρώσει ποτέ στο παρελθόν, για ένα κατάστημα με τουριστικά είδη στο Μοναστηράκι, που υπολειτουργεί και δεν ξεπερνά τα 15 τετραγωνικά.

«Πληρώναμε έως 280 ευρώ ρεύμα και μας ήρθε 775€», εξηγεί.

Αν δεν υπάρξουν μέτρα θα δούμε πληθωρισμό άνω του 7% δηλώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σκέψεις για έκτακτο δώρο Πάσχα

Το σχέδιο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο προβλέπει την απευθείας επιδότηση των ευάλωτων νοικοκυριών με ένα έκτακτο επίδομα σαν έκτακτο Δώρο Πάσχα, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα.

Εάν έχουμε καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε ευάλωτα νοικοκυριά, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το έκτακτο Δώρο Πάσχα αναμένεται να λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ δεν αποκλείεται να ενταχθούν ανάλογα με το δημοσιονομικό περιθώριο κι άλλες ομάδες όπως άνεργοι και χαμηλόμισθοι.

Το έκτακτο επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, το ύψος και το εύρος του θα κλειδώσει το Μάρτιο και θα δοθεί έως το Πάσχα.

ethnos/photo vid screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί