Αγρότες: Σήμερα καταβάλλονται 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 δικαιούχους για το αγροτικό πετρέλαιο

Σήμερα καταβάλλεται η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο, ύψους 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες, όπως ανέφερε χτες (1.4.2024) από την Κοζάνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Ο Υπουργός, εκτός από την προκαταβολή του ΕΦΚ, ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση όσον αφορά τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες, σημειώνοντας ότι θα γίνει «αποτελεσματικότερος, δημοκρατικότερος πιο λειτουργικός και δικαιότερος».

Ακόμη, γνωστοποίησε την αύξηση κατά 1,5 εκατ. της χρηματοδότησης του Leader για να μετάσχουν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες. Ζήτησε αλλαγές στην ΚΑΠ ώστε να ελαφρυνθούν οι παραγωγοί από τα διοικητικά βάρη, αναφέροντας ότι η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει πιο εύκολη, ενώ προειδοποίησε ότι εφόσον δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το 100% των πόρων που του αναλογεί.

(Με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί