Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό

Στις 10 το πρωί θα απολογηθεί ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης δυο ανήλικων κοριτσιών στα χρόνια της παιδικής τους αθωότητας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Δημήτρης Νικάκης, κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για συγκεκριμένους λόγους και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου πρόκειται να αποφανθεί αν ορθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο ιερέας οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου τον υποδέχθηκαν με βρισιές και απειλές οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που εμποδίστηκαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη να τον πλησιάσουν.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που «κυνηγά» τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009, ενώ σημειώνει οτι αν ακυρωθεί η προδικασία τότε ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί.

«Φιλοδοξώ πως θα γίνει δεκτή η αίτηση διότι δεν υπάρχει αυτόφωρο αδίκημα. Μιλάμε για κατασκευασμένη δικογραφία καθ ολοκληρίαν ως προς την ουσία της, αλλά και ως προς την διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει πορνογραφικό υλικό αυτό είναι μια εφεύρεση των προανακριτικών αρχών, με τις οποίες έχουμε συνέχεια. Οι κύριοι ή αγνοούν τις λέει η διάταξη περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Νικάκης.

Στην ντουλάπα του ιερέα βρέθηκε κρυμμένη 19χρονη!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι του 49χρονου ιερέα την περασμένη Πέμπτη αντίκρισαν έκπληκτοι ένα κορίτσι κρυμμένο στη… ντουλάπα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 19χρονη η οποία φέρεται να είναι μεταξύ των νέων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο σπίτι της οδού Ακτίου που είχε μετατρέψει σε κοινόβιο ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλε μια 27χρονη για βιασμό της ίδιας και σεξουαλική παρενόχληση της 22χρονης αδελφής της, όταν ήταν ακόμα ανήλικες.

Πάντως, στις ερωτήσεις των αστυνομικών η 19χρονη που έδειχνε ταραγμένη φέρεται ότι δεν κατήγγειλε κάτι εναντίον του ιερέα, αντίθετα μίλησε με καλά λόγια γι’ αυτόν χωρίς να θελήσει να πει oτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα κληθεί να δώσει και επίσημη κατάθεση, ενώ στο σπίτι κατασχέθηκε έγγραφο υλικό που της ανήκει και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Δικηγόρος κοριτσιών: «Μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν»

Η δικηγόρος των δύο νεαρών γυναικών, Κατερίνα Κιτσάκη, ανέφερε πως «σαν έτοιμα από καιρό είναι τα κορίτσια να πέσουν στη μάχη. Τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον ιερέα έχουν πίστη στον Θεό. Έχουν γαλουχηθεί με τον Λόγο του Θεού και τις αξίες του». Σημειώνει πως «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα».

Ανέφερε πως «σε περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης ζούσαν τα δύο κορίτσια». Τη διεργασία που έκαναν με τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια μετά από τα γεγονότα που έζησαν περιέγραψε ως εξής: «Τρόμος, φόβος, ντροπή και ενοχές τα συναισθήματα που ένιωθαν. Απόλυτα λογικό, ιδίως για τις ηλικίες των κοριτσιών».

Η δικηγόρος των κοριτσιών Κατερίνα Κιτσάκη υποστήριξε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιερέα.

(protothema)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί