• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγριεύουν τα πράγματα! Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σχολείων με φόντο τις μάσκες

Αγριεύουν τα πράγματα! Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σχολείων με φόντο τις μάσκες

Η εισαγγελέας ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη ζητάει να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις αν διαπιστωθεί εμπλοκή ενηλίκων ως υποκινητών καταλήψεων!

Την παρέμβαση της εισαγγελέως ανηλίκων, Δήμητρας Τσιαρδακλή, προκάλεσαν οι δεκάδες καταλήψεις μαθητών (και) στη Θεσσαλονίκη για τη χρήση της μάσκας.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η κα. Τσιαρδακλή ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες για τις καταλήψεις και να κινηθεί, μάλιστα, αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις αν διαπιστωθεί η εμπλοκή ενηλίκων ως υποκινητών!

Το αδίκημα αφορά τη «διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας».

Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να κοινοποιηθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήμα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή δεν είναι δυνατό να γίνουν συλλήψεις μαθητών, επειδή τα Μονομελή και Τριμελή Δικαστήρια Ανηλίκων δεν συνεδριάζουν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν έκλεισαν όλα τα σχολεία για τις μάσκες

Να σημειώσουμε, πάντως, πως είναι δεκάδες, πράγματι, τα σχολεία ανά την Ελλάδα όπου τελούν υπό κατάληψη, δεν έκλεισαν, ωστόσο, όλα για το θέμα της μάσκας. Σε κάποια οι μαθητές έβαλαν «λουκέτο» για την 7η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τη συνολική λειτουργία του σχολείου.

Στην Πάτρα, ενδεικτικά, έγινε και πορεία μαθητών, που ζητούσαν μεγάλες αίθουσες, λιγότερους μαθητές ανά τάξη για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, περισσότερους καθηγητές και καθαρίστριες, μεγαλύτερα προαύλια και να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας για τους συμμαθητές τους και τις οικογένειές τους.


Οι μαθητές, μάλιστα, συνάντησαν και τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων: «Στον αγώνα που κάνετε δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε όλοι μαζί σας.

Οι μαθητές δεν είναι ”κόστος” όπως τους βλέπουν αυτοί που κυβερνούν και που δεν διστάζουν να σκορπούν χρήματα για εξοπλιστικά, να συγκεντρώνουν τον πλούτο για τους λίγους αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των παιδιών μας. Είναι μάθημα αγώνα αυτό που δίνετε σήμερα. Πολλά από τα αιτήματά σας τα έχουμε θέσει εξαρχής ως Δημοτική Αρχή και τα στηρίζουμε.

Καλή συνέχεια, καλό αγώνα».

(Από Grtimes – φωτο:screenshot)