Αγωνία στην εστίαση για τα μέτρα τον χειμώνα: «Καταστραφήκαμε αν χαλάσει ο καιρός»

Από σήμερα το μπλόκο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Οι καταστηματάρχες φωνάζουν πως «αν χαλάσει ο καιρός θα καταστραφούμε».

Προβληματισμός και αγωνία στην εστίαση για τα νέα μέτρα που «βλέπει» το 40%-50% των ανεμβολίαστων πελατών τους να χάνεται καθώς θα μπαίνουμε στον χειμώνα και θα απαγορεύεται η είσοδός τους στους κλειστούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας στο thesstoday.gr:

«Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τον κλάδο της εστίασης, λόγω της αυξημένης πελατείας που υπάρχει. Έχουμε υποστεί ήδη οικονομική ζημιά, είναι παράλογα αυστηρό αυτό που συμβαίνει. Δεν έχουμε ησυχία».

«Δυστυχώς, αυτόματα πέφτουμε στην πελατεία μας στο 50%, αφού μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματά μας. Την ίδια στιγμή, παρακαλάμε να μην βρέχει και να μην κάνει κρύο, ώστε να μην χάσουμε κι άλλους πελάτες. Ως πότε θα στοχοποιείται μόνο η εστίαση;» πρόσθεσε.

Προβλέπει μάλιστα ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος αν δεν αλλάξουν τα μέτρα στην εστίαση, καθώς, όπως είπε, όλοι οι πελάτες προτιμούν τον ζεστό εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

«Τον χειμώνα πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ πως θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα που διαθέτουν μικρό εσωτερικό χώρο και δεν βασίζονται μόνο σε αυτόν. Χρήματα δεν υπάρχουν για ανακαινίσεις» σχολίασε.

Αντιδράσεις, τέλος, υπάρχουν και για τον έλεγχο, αφού για να αποφύγουν τον έλεγχο, οι πελάτες χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες. «Μας λένε ότι το ξέχασαν στο σπίτι, ενώ μπορούν… απλώς να το έχουν ψηφιακά. Λες και ζητάμε εργασίες από μαθητές» ανέφερε και κατέληξε:

«Έχουμε μπει στον ρόλο των αστυνομικών και γιατρών, να ελέγχουμε τους πελάτες μας αν είναι εμβολιασμένοι. Ο κόσμος αντιδρά σε αυτό, γιατί απλώς θέλει να γευματίσει ή να πιει τον καφέ του, χωρίς να έχει εμάς πάνω από το κεφάλι του».

(ieidiseis. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί