Αγγελούδης: “Η όμορφη Θεσσαλονίκη βιώνει μια αόρατη απειλή, την ατμοσφαιρική ρύπανση”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Πληροφόρηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης - Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Υγεία»

ανέφερε αρχικά πως «η όμορφη Θεσσαλονίκη βιώνει μια αόρατη απειλή, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Απειλητική και άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού». Στάθηκε, δε, στις «συστηματικές υπερβάσεις στις τιμές των μικροσωματιδίων για σημαντικό αριθμό ημερών κατά τη διάρκεια του έτους που συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη από το 2005. Το 2023 είχαμε το θλιβερό προνόμιο να ανακοινωθεί η πρώτη καταδίκη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη και τις πολύ υψηλές τιμές των μικροσωματιδίων την οποία η χώρα απέφυγε να απαντήσει». «Αυτόν τον αέρα που αναπνέουμε πρέπει να τον αλλάξουμε», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της πλατφόρμας και κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο και χρηστικό εργαλείο για την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της προστασίας των πολιτών.

Από την πλευρά του ΑΠΘ, ο πρύτανης Χαράλαμπος Φείδας, τόνισε πως οι θερμοκρασίες στην πόλη είναι ιδιαίτερα υψηλές και αποτελεί «αναγκαιότητα η περιβαλλοντική πληροφόρηση των πολιτών και όλων των αρμόδιων φορέων. Είναι σημαντικό ότι δύο σημαντικοί φορείς, ο δήμος και το ΑΠΘ, συνεργάζονται στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού έργου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα. Εμείς ως ΑΠΘ επενδύουμε έμπρακτα και σταθερά, με συνεχή και πολυεπίπεδη δράση στην επιστημονική αλλά και οργανωτική υποστήριξη των έργων που στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί