ανέφερε ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας την διάταξη της τροπολογίας για την αποστολή των κατ΄οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το νέο ΚΟΚ.
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε την αναγκαιότητας της ψήφισης αυτής της διάταξης αυτής της τροπολογίας προκειμένου να μην απαιτούνται στην ηλεκτρονική συνταγή η σφραγίδα και η υπογραφή του θεράποντα ιατρού καθώς και η υπογραφή του ασθενούς. Στο θέμα αυτό είπε υπάρχει ένα κενό νόμου όπως αυτός ισχύει και είναι παράλογο από τη μια να αποστέλλεται το φάρμακο στο σπίτι του ασθενούς και αυτός να χρειάζεται να πάει στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να υπογράψει την ηλεκτρονική συνταγή.
Η δράση της αποστολής κατ’ οίκον φαρμάκου είπε ο κ. Γεωργιάδης «είναι από τα βασικότερα μέτρα που έχουμε λάβει για να μειώσουμε τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ». Παράλληλα σημείωσε ότι έχουν ληφθεί και πρόσθετα μέτρα όπως είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κλείνονται ηλεκτρονικά ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μειώνονται οι αναμονές σε ουρές, ενώ έχουν προσληφθεί και 25 επιπλέον φαρμακοποιοί για την ενίσχυση του προσωπικού, αλλά ακόμα και με αυτά τα μέτρα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που είναι μακριά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Τώρα, με την δωρεάν διανομή φαρμάκων κατ οίκον, σταματάει αυτή η ταλαιπωρία. Η εταιρεία διανομής, διευκρίνισε ο υπουργός, δεν είναι ταχυμεταφορική εταιρεία, αλλά μια πιστοποιημένη από τον ΕΟΦ εταιρεία για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων και που τώρα μεταφέρει φάρμακα για τον ΕΟΠΥΥ στις φαρμακαποθήκες του.
Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ΚΟΚ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η διάταξη που αφορά το υποχρεωτικό κράνος σε οδηγούς και σε συνεπιβάτες δίκυκλων καθώς τα 9 από τα δέκα περιστατικά που πηγαίνουν σε εντατικές μονάδες από τροχαία είναι από την χρήση μη κράνους. Η αυστηροποίηση των σχετικών ποινών όπως εισάγεται βρίσκει απολύτως σύμφωνο το Υπουργείο Υγείας, συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και να μπει στην ζωή μας μια διαφορετική αντίληψη για το πως χρησιμοποιούμε τα δίτροχα οχήματα που από απολύτως χρήσιμα Μέσα μπορεί να μετατραπούν σε φονικά εργαλεία με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
- ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι μια κυβέρνηση που «απλώς» κάνει κάθε μέρα λάθη, είναι η λάθος κυβέρνηση
- Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Μίσιγκαν: Το ακραίο ψύχος πάγωσε την άμμο! vid









