Αδ. Γεωργιάδης: Η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα λειτουργεί κανονικά χωρίς ελλείψεις (βίντεο)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για ζητήματα ελλείψεων και ανεφοδιασμού, αλλά και για τις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εκπομπή «MEGA Mag». Με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων» όπου αναφέρεται πως υπάρχει γενική έλλειψη τροφίμων παγκοσμίως, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε σθεναρά πως η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα λειτουργεί κανονικά χωρίς ελλείψεις. […]

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για ζητήματα ελλείψεων και ανεφοδιασμού, αλλά και για τις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

στην εκπομπή «MEGA Mag».

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων» όπου αναφέρεται πως υπάρχει γενική έλλειψη τροφίμων παγκοσμίως, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε σθεναρά πως η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα λειτουργεί κανονικά χωρίς ελλείψεις. Η παραγωγή είναι στο μέγιστο και πως τα αποθέματα αρκούν για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Δε χρειάζεται καμία ανησυχία ή πανικός γι’ αυτό το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αν υπάρξει παγκόσμιο πρόβλημα, θα υπάρξει και παγκόσμια λύση».

Ωστόσο, σημείωσε, πως σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως τα εσπεριδοειδή και οι πιπεριές, οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω και της αυξημένης ζήτησης. Λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια, έχει μειωθεί η παρουσία παραγωγών στις λαϊκές, γεγονός που «έχει δώσει πλεονέκτημα στους διενεργούντες στο εμπόριο και αυτό έχει οδηγήσει σε μερική αύξηση των τιμών». Φαινόμενο που ερυνάται και αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό.

Αναφορικά με τα αποθέματα σε αντισηπτικά, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως χθες καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια παραγωγή σε αντισηπτικά στην ιστορία της χώρας και πως έχει αυξηθεί η παραγωγή στις υπάρχουσες επιχειρήσεις, ενώ έχουν αδειοδοτηθεί και καινούριες μονάδες.

Στην ανησυχία ότι τα έκτακτα μέτρα στα εργασιακά ήρθαν για να μείνουν, απάντησε πως «αυτά παύουν μόλις λήξει ο συναγερμός».

Αναφέρθηκε και στις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ερωτηθείς αν η προμήθεια των συναλλαγών από τράπεζα σε τράπεζα μπορεί να καταργηθεί, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός υποστηρίζοντας πως λόγω της αναστολής πληρωμής του ιδιωτικού χρέους για τρεις μήνες στο 76% των πολιτών, η προμήθεια αυτή θα προσφέρει χρήματα στις τράπεζες. Εκφράζοντας τη στήριξή του στις τράπεζες, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι τράπεζες έχουν βάλει πλάτη στην κρίση».

Τέλος, μίλησε και για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με κρυφή ατζέντα την επόμενη μέρα της πανδημίας, μια κατάσταση που θα παραπέμπει σε μνημόνιο και χαρακτήρισε τα μέλη της αντιπολίτευσης «υποκριτές». Υποστήριξε ακόμα, πως «η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση, καθώς είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες».

megatv.com / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί