Αναλυτικά, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εξειδικεύεται η διαδικασία διετούς σφράγισης των πρατηρίων διάθεσης όλων των ειδών καυσίμων όταν το ελεγχόμενο πρατήριο:
- κατέχει και εμπορεύεται νοθευμένα καύσιμα,
- διαπιστωθεί με τέλεση λαθρεμπορίας καυσίμων,
- παρεμποδίσει τον έλεγχο με χρήση βίας ή απειλής.
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις διαπίστωσης των παραπάνω παραβάσεων από άλλη δημόσια ελεγκτική ή διωκτική αρχή, ενημερώνεται η Τελωνειακή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσει τη σφράγιση του πρατηρίου.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων που σφραγίζονται, απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή ιδιότητα ή να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εμπορίας ή διακίνησης ενεργειακών προϊόντων για δύο έτη από τη διαπίστωση της παράβασης, ενώ τα στοιχεία των παραβατών δημοσιοποιούνται με διετή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Το σύνολο της ποσότητας των καυσίμων που εντοπίζεται στην εγκατάσταση κατά τον χρόνο σφράγισης απαντλείται και μεταφέρεται, είτε προς επαναδιύλιση είτε, εφόσον δεν είναι δυνατή η επαναδιύλιση, προς καταστροφή σε αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων.
«Προχωράμε αποφασιστικά και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της αθέμιτης κερδοφορίας που συντελούνται σε βάρος του κράτους, των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.
«Θωρακίζουμε την αγορά και προστατεύουμε τους καταναλωτές, διαμορφώνοντας ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων κατά της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων, με τη συμμετοχή και των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, μέσω των μέτρων δέουσας επιμέλειας που οφείλουν να λαμβάνουν κατά τη συνεργασία τους με τα πρατήρια».
(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκλογές προκηρύχθηκαν στη Δανία εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία
- Τέμπη: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
- Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κυρανάκη για δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο – ΦΩΤΟ
- Αθήνα: Ανοικτός ξανά ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”
- Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο
- Κρεμλίνο για μείωση των ενεργειακών εσόδων: «Είναι οι… συνηθισμένες δυσκολίες»
- Καμπανάκι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αντιμέτωποι με απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης 4 στους 10 μη μισθωτούς
- «Κρότος» και στο WEF: Παραιτήθηκε ο «διάδοχος» του Σβαμπ – Τον συνδέουν με τον Έπσταϊν
- Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
- Κως: Πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας και 30.000 ευρώ η λεία από διάρρηξη σε σπίτι









