Α.Γεωργιάδης: Ο ρόλος του κ. Τσίπρα στη σκευωρία της Novartis

Adonis
Άρθρο του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στην εφημερίδα ''Φιλελεύθερος''.

Μέχρι να φθάσει η στιγμή να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείκνυε αδιαφορία για τις εργασίες της και σχεδόν είχε εγκαταλείψει τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Μόλις όμως έφθασε η στιγμή να βγει η κουκούλα από τον κ. «Μάξιμο Σαράφη», ξαφνικά όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρίστηκε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα να βγαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται και τους δύο φυγάδες.

Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα: Τι ωθεί τον τέως πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει μπροστά σε μια τέτοια ζοφερή υπόθεση και να υπερασπιστεί -για πρώτη φορά στην ιστορία- δύο φυγάδες, λέγοντας ταυτόχρονα τα εξής τρία χονδροειδέστατα ψέματα;

-Ψέμα πρώτο: «Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής προσπαθούν να βγάλουν τις κουκούλες από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Η αλήθεια είναι ότι στην ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης επί του αιτήματος που υπέβαλε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δύο ώρες πριν από την εξέταση του κ. «Μάξιμου Σαράφη», ακριβώς για να εμποδίσει αυτήν την κατάθεση, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, καταψήφισαν το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου ακριβώς για να μην εμποδιστεί η εξέταση του κ. «Μάξιμου Σαράφη». Αρα, το μόνο κόμμα που πήρε θέση υπέρ των «κουκουλοφόρων» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Ψέμα δεύτερο: «Παρανομεί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής». O ίδιος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κύριος Μπρακουμάτσος, με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε προς την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ελληνικής αστυνομίας, «άδειασε» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Οπως παραδέχτηκε, είναι θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Προανακριτικής το πώς θα γίνει η κλήτευση και η εξέταση των μαρτύρων, αλλά και απόλυτο δικαίωμα της Προανακριτικής η απόφασή της να εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής. Μήπως ξέρει ο κ. Τσίπρας καλύτερα τη νομοθεσία από τον Αρειο Πάγο;

-Ψέμα τρίτο: «Παραβιάστηκε η ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα μας καταγγείλουν στα ευρωπαϊκά όργανα».

Η αλήθεια είναι ότι ευρωπαϊκή νομοθεσία, προς το παρόν, δεν υπάρχει. Η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τίθεται σε ισχύ από το 2021. Σήμερα είμαστε στο 2020, άρα τέτοια Οδηγία δεν υφίσταται. Θα πρέπει στον κατάλληλο χρόνο να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο και να ισχύσει.

Συμπερασματικά, μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βγει δημόσια και να υπερασπιστεί τους φυγάδες, αναγκάζοντας το κόμμα του να κάνει το ίδιο. Εμείς μπορούμε μόνο να τους εικάσουμε. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό δείχνει προσωπική εμπλοκή του κ. Τσίπρα, η οποία φυσικά μένει να αποδειχθεί.

Θα έλθει, πάντως, η ώρα που ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί ούτε παραγραφή υπάρχει ούτε τίποτα. Και το αδίκημα αυτό -θυμίζω- έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο

Πηγή: liberal.gr