95 νέα κρούσματα σήμερα, 1156 στο σύνολό τους πανελλαδικά – 39 θάνατοι από τον κορωνοϊό: «Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει»

Ανακοινώσεις του επικεφαλής του Υπ.Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως κάθε απόγευμα στις 6, έτσι και σήμερα ο γνωστός λοιμωξιολόγος προβαίνει σε ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες υπάρχουν 95 νέα κρούσμστα με τον συνολικό αριθμός να αγγίζει τα 1156.

Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική.

69 από τους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις κατά τόπους ΜΕΘ.

Στο μέτωπο των θανάτων, ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 6 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τους 38 πανελλαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίς το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως κατέληξε μία 76χρονη ηλικιωμένη στη Λέσβο, αποτελώντας το 39ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κατά τον ίδιο το 5% όσων προσβάλονται από τον ιό θα χρειαστεί κάποια στιγμή να νοσηλευτεί.

Σε άλλο σημείο ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως «ο κόσμος αλλάζει», κάνοντας έκκληση στους Έλληνες πολίτες για κοινή αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Για να συνεχίσουμε να ζούμε το καλό σενάριο στη χώρα μας απαιτείται πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα».

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε και επίσημα την παράταση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας έως τις 11 Απριλίου καταστημάτων που έχουν κλείσει εδώ και μέρες με κρατική εντολή.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων επίσης έως τις 11 Απριλίου σε όλους τους χώρους λατρείας.

«Κάθε μία μέρα που μένουμε σπίτι ερχόμαστε πιο κοντά στο να πάρουμε πάλι τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε στο τέλος των ανακοινώσεών του ο κ.Χαρδαλιάς.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί