Στα 821 ανέβηκαν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης άλλα 78 επιβεβαιωμένα.
134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. 22 είναι οι νεκροί!
36 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας.
Δόθηκε έκτακτη οδηγία για τα ζώα, τα οποία βρίσκονται εκτός μόνιμης κατοικίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά για τα ζώα:
«Για την φροντίδα και το τάισμα ζώων, εκτός του δήμου κατοικίας, θα πρέπει όσοι ταΐζουν τα ζώα να έρθουν σε συνεννόηση με τις φιλοζωικές της περιοχής ή και με μεμονωμένα άτομα ώστε να αναλάβουν εκείνοι την σίτιση των ζώων, μέχρι να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Όσοι φροντίζουν αδέσποτα, στον δήμο κατοικίας τους, θα πρέπει να πάρουν βεβαίωση από τα αρμόδια γραφεία του εκάστοτε δήμου, ώστε να μπορούν τα ταΐζουν τα αδέσποτα, αλλά η διάρκεια του ταΐσματος δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες».
Σε περιοχή της Θράκης επιβλήθηκε απόλυτη απαγόρευση, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε για ψώνια.
Συγκεκριμένα, σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου στην Θράκη λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.
Πρόκειται για περιοχή στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Ο κ. Χαρδαλιάς, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η καραντίνα θα είναι σε ισχύ για δύο εβδομάδες. Έχουν προηγηθεί χωριά σε Κοζάνη και Καστοριά.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Παγώνει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Ηράκλειο: Στρατηγική παρέμβαση για την τυροκομία στην Κρήτη, με στόχο την «αναγέννησή» της
- «Ο καιρός για κολακείες τελείωσε. Φτάνει πια!» – «Έκρηξη» Ράσμουσεν κατά Τραμπ στο Νταβός
- «Ο κόσμος εγκαταλείπει τους Κούρδους που πολέμησαν τον κακό τζιχαντιστή», καταγγέλλει Γιαζίντι νομπελίστρια Ειρήνης
- Επιδείνωση του καιρού: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
- Η Νορβηγία λέει «όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Χαράρι στο Davos: Η AI έμαθε να ψεύδεται και να χειραγωγεί – Θα καταλάβει και τις θρησκείες – Video
- Λαβρόφ: Οι πρώτες μέρες του 2026 ξεπέρασαν όλο το 2025, vid
- WEF: Έδειξαν σε ΒΙΝΤΕΟ ρωσικά drones να χτυπούν το… Davos
- Αρβανίτης: Η Κύπρος, το μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ με στρατό κατοχής









