71 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα – 87 νεκροί – Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μ.Βδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοινώσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στην καθιερωμένη πλέον απογευματινή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπ.Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στα 1955.

87 είναι οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας , ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν για άλλη μία μέρα , με τον συνολικό τους αριθμό να αγγίζει τους 79.

Επίσης 16 εξιτήρια ασθενών είχαμε σήμερα από τις κατά τόπους ΜΕΘ.

Ο κ.Τσιόδρας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως δεν συστήνεται η υποχρεωτική χρησιμοποίηση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Παράλληλα ο γνωστός λοιμωξιολόγος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το αίσθημα «ψεύτικης ασφάλειας» που προσφέρουν στον γενικό πληθυσμό τα γάντια.

Στη δική του ανακοίνωση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ξανά την απόφαση και από πλευράς εκκλησίας αλλά και από πλευράς πολιτείας να παραμείνουν κλειστοί όλοι οι ναοί για τους πιστούς κατά τη διάρκεια της Μ.Βδομάδας.

Προέτρεψε μάλιστα τους πιστούς να προσευχηθούν από τα σπίτια τους.

«Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι.

Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί