56 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 1212 στο σύνολο πανελλαδικά – 43 νεκροί: «Φέτος τη Λαμπρή θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας»

Ανακοινώσεις από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο εκπρόσωπος του Υπ.Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε:

56 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στους 1212.

Στους 43 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για άνδρες μεγάλης ηλικίας.

72 είναι οι διασωληνωμένοι στις κατά τόπους ΜΕΘ.

5 ασθενείς του κορωνοϊού πήραν εξιτήριο το τελευταίο 24ωρο έχοντας ιαθεί.

«Παραμένουμε στην πατρίδα μας στο καλό σενάριο. Βλέπουμε ότι όσο τα τηρούμε, τα μέτρα αποδίδουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιόδρας.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

«Όσοι τηρούμε τα μέτρα δεν χρειάζεται να πάμε σε αυστηρότερα μέτρα», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο φέτος τη Λαμπρή να προσευχηθούν από τα σπίτια τους καθώς οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές από όλες τις άλλες:

«Φέτος δεν πάμε στα χωριά μας, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες. Μένουμε και προσευχόμαστε από τα σπίτια μας».

Παράλληλα την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί