-40% τα Ενοίκια και στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Νομοθετική ρύθμιση για την επαγγελματική στέγη των πληττόμενων επιχειρήσεων και την έκπτωση στο ενοίκιο, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο YΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε σχετική ρύθμιση, η οποία θα επεκτείνει την έκπτωση του 40% και στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μετά από […]

Νομοθετική ρύθμιση για την επαγγελματική στέγη των πληττόμενων επιχειρήσεων και την έκπτωση στο ενοίκιο, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο YΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε σχετική ρύθμιση, η οποία θα επεκτείνει την έκπτωση του 40% και στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μετά από κυβερνητική εντολή. Με το μέτρο αυτό θα καλυφθούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο της εστίασης, οι οποίες παραμένουν ανοικτές αλλά αποκλειστικά και μόνο με παραδόσεις κατ’ οίκον και take away, με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει βυθιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι όταν λήξει το χρονικό διάστημα της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, οι πολίτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ τους «παγωμένους» φόρους, αλλά σε δόσεις.

Το σχήμα των δόσεων θα αποφασιστεί την κατάλληλη στιγμή και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για τις υποχρεώσεις του φετινού φόρου εισοδήματος, που κατά πάσα πιθανότητα θα «απλώσουν» σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Όσον αφορά στην προστασία της α’ κατοικίας, ο Χ. Σταϊκούρας προανήγγειλε, παράταση του πλαισίου προστασίας, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για θέμα που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς με τον SSM, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα «κόκκινα» δάνεια. 

iefimerida.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί