διάστημα κατά το οποίο συνελήφθησαν συνολικά 236 άτομα και επιπλέον εξιχνιάστηκαν 300 υποθέσεις, με την συνολική ζημιά εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και της ιδιωτικής περιουσίας να εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος (ΥΑΟΕΒΕ), αστυνομικός διευθυντής Αριστείδης Μίντζας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τον πρώτο απολογισμό έργου της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) (αστυνομική υπηρεσία στην οποία υπάγεται η ΥΑΟΕΒΕ).
Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο διάστημα (από 21/10/24 έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα) και ανάλογα με τις υποθέσεις που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί της ΥΑΟΕΒΕ κατασχέθηκαν 42,6 κιλά κοκαϊνης, 14,2 κιλά ηρωίνης, 37,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 24 πυροβόλα όπλα, 1694 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 340.543 ευρώ, 2.778 αρχαία αντικείμενα και 10 χρυσά νομίσματα, 119 κιλά κατεργασμένου και συσκευασμένου καπνού, 131 κιλά και 3,9 εκατ. τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 66.573 απομιμητικά προϊόντα, πάνω από 40 τόνοι νοθευμένου ελαιόλαδου κ.ά.
Τη μερίδα του λέοντος από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατέχουν αδικήματα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, τα όπλα, εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, παίγνια κ.ά.. Παρουσιάζοντας τη δομή της ΥΑΟΕΒΕ, ο κ. Μίντζας αναφέρθηκε στα 7 τμήματα που την απαρτίζουν (Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων, Δίωξης Ναρκωτικών, Οικονομικών Εγκλημάτων, Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και Διοικητικής Υποστήριξης). Το λόγο έλαβαν και οι επικεφαλής των τμημάτων αυτών που αναφέρθηκαν στο έως τώρα έργο τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Θαύμα της Ερήμου”: Ο σιδηρόδρομος στη Σαουδική Αραβία που θα κοστίσει 7 δις! vid
- ΗΠΑ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν, vid
- Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες του Ινδο-Ειρηνικού
- Σάλος στη Σουηδία: Δεν απελαύνει μετανάστη βιαστή γιατί το έγκλημα «δεν διήρκεσε αρκετά»!
- Βαρεθήκατε να κάνετε συνέχεια τις μπανάνες μπανανόψωμο; Πώς θα τις κρατήσετε φρέσκες για 15 μέρες!
- Βραζιλία: Μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου πατέρα και κόρη όταν το φορτηγό έπεσε σε κυψέλη μελισσών
- O πατέρας της 12χρονης Λόλα που βιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από Αλγερινή «πέθανε από θλίψη»
- Σοκ στη Ρωσία: Πέντε ετών κοριτσάκι έριξε από τον τέταρτο όροφο την 21 ημερών αδερφή του
- ΗΠΑ: Μητέρα έσωσε 22 παιδιά από σχολικό λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη να στηρίζει τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια στην αγορά









