Στην 24ωρη απεργία διαμαρτυρίας που εξήγγειλαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μ.Σ.Τ. την Τρίτη 14 Οκτωβρίου ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση της Hellenic Train για τις ακυρώσεις δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο με ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, Σωματεία της ΣΤΑΣΥ με κοινή απόφαση τους ανακοίνωσαν τη λειτουργία του Μετρό, Γραμμές 2&3 , Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και Τραμ 9:00 – 17:00 για τη διευκόλυνση της μεταφοράς απεργών στο συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «επιχειρεί να καταργήσει κατακτήσεις δεκαετιών και να διαλύσει το θεμελιώδες δικαίωμα στο 8ωρο. Η Κυβέρνηση με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και της ελεύθερης κατάτμησης της κανονικής άδειας, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Οι μισθωτοί στην Ελλάδα ήδη εργάζονται περισσότερες ώρες ετησίως από όλους τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνουν σε συντριπτικά ποσοστά καταπόνηση και σωματική εξουθένωση».
Και διεκδικούν :
- ‘Αμεση απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων του Νομοσχεδίου
- Μείωση του εβδομαδιαίου εργασιακού ωραρίου, όπως ήδη εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες
- Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους
Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες από τα σωματεία εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ADEL: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Β. Αιγαίο και Δωδεκάνησα- Σε ετοιμότητα και στην Αττική
- Μετά το φιάσκο το Λούβρο αυξάνει κατά 45% την τιμή εισιτηρίου για τους εκτός Ευρώπης επισκέπτες
- Νέα δημοσκόπηση δείχνει που βρίσκονται τα ποσοστά των κομμάτων
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Η συγκλονιστική κατάθεση του αδελφού του 19χρονου θύματος
- Ισπανία: Προφυλακιστέος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Άμπαλος – Κατηγορείται για διαφθορά
- Ο Κ. Χατζηδάκης για τις αγροτικές επιδοτήσεις: Με ένα πιο δίκαιο σύστημα, η χώρα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ
- Μήνυμα Πούτιν που μπορεί να φέρει ανατροπή στην Ευρώπη
- Καιρός: Μεγάλη κατολίσθηση απειλεί οικισμό στα Τζουμέρκα, σπίτια έτοιμα να καταρρεύσουν – Δείτε εικόνες
- «Σαν ξαφνική βόμβα»: Εντυπωσιακές εικόνες από το διάστημα δείχνουν την έκρηξη του ηφαιστείου της Αιθιοπίας
- Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στην Καραϊβική









