Διακοπές: Απλησίαστα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Αναλυτικά παραδείγματα

Ο τουρισμός στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά αφορούν κυρίως επισκέπτες από το εξωτερικό και όχι μια μέση ελληνική οικογένεια, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά και οχήματα.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι στα ύψη για όλους τους νησιωτικούς προορισμούς, με πολλούς Έλληνες φέτος να επιλέγουν τις διακοπές με αυτοκίνητο και όχι με καράβι για να γλιτώσουν τα υπέρογκα ποσά.

Μόνη ανάσα για τους τυχερούς, θα αποτελέσουν τα voucher των προγραμμάτων, «Κοινωνικός τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους», όπου οι συμμετοχές εκεί ήταν χιλιάδες.

Σαν δεύτερη λύση υπάρχουν οι κοντινοί προορισμοί, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ή κάποια κοντινά νησιά των Κυκλάδων από τη Ραφήνα, ωστόσο ακόμα και εκεί θα χρειαστεί ένας καλός ταξιδιωτικός προϋπολογισμός.

Στους περισσότερους προορισμούς το εισιτήριο ανά άτομο υπερβαίνει το ποσό των 40 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει με αυτοκίνητο θα πρέπει να υπολογίζει πάνω από 100 ευρώ ακόμα.

Ενδεικτικά βλέποντας κάποιες από τις τιμές που παρουσιάζει το MEGA, ένα ζευγάρι που επιθυμεί να ταξιδέψει σε τοπ προορισμούς θα πρέπει να δώσει για πήγαινε – έλα:

(newsbomb, Megatv – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί