Το μονοπάτι της Γνώσης

Άνθρωποι γεμάτοι ανησυχίες και προβληματισμούς, με ερωτήματα που ζητούν λογικές απαντήσεις, επιλέγουν να βαδίσουν στο μονοπάτι της Γνώσης.

Τα ερωτήματα είναι χιλιοειπωμένα, αλλά οι συνήθεις απαντήσεις του «συστήματος», που κινεί τα νήματα σε όλον τον πλανήτη, δεν καλύπτει πολλές φορές, ούτε την λογική ενός μικρού παιδιού. Και αν είσαι από τη φύση σου ένα πνεύμα ανήσυχο, το ένστικτό σου τις απορρίπτει ακαριαία. Μπορεί να είσαι όμως από τους τυχερούς που εντόπισαν την πηγή της Γνώσης, οπότε μένεις εκεί και προσπαθείς να «ξεδιψάσεις». Αυτή η «πηγή» είναι εκ Θεού και έχει την ευλογία Του, οπότε είναι αστείρευτη. Και το ταξίδι ξεκινά!

Ένα μονοπάτι είναι αρχικά, δυσδιάκριτο και κακοτράχαλο, μα σιγά-σιγά όσο προχωράς, το τοπίο αλλάζει και τα πόδια σου βαδίζουν πιο σταθερά. Έχεις έναν αρχηγό μπροστά, ατρόμητο και δίκαιο και γεμάτο Φως μέσα του, που σε οδηγεί. Τον πίστεψες από την πρώτη στιγμή που άκουσες την φωνή του, τον εμπιστεύεσαι και τον ακολουθείς με πάθος. Αρχηγός του είναι ο Χριστός και εκεί σε οδηγεί, μέσα από το μονοπάτι της Γνώσης, κοντά Του, στο Φως και την Αλήθεια. Κι εσύ προσπαθείς να κάνεις εικόνα τον κόσμο του Φωτός, αλλά οι πέντε αισθήσεις σου και το φτωχό πνεύμα σου αδυνατούν. Η φθαρτή ζωή, το σκοτάδι και η κακία που σε περιβάλλουν, δεν μπορούν να αφήσουν το είναι σου, να «δει» το Φως. Ξέρεις όμως ότι υπάρχει, διότι σου το είπε ο αρχηγός σου στο μονοπάτι που βαδίζεις και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός όταν ήρθε εδώ στη γη.

Σε αυτό το μονοπάτι δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν και άλλοι ανήσυχοι συνοδοιπόροι, τα αδέρφια σου εδώ στη γη, αλλά και στο Φως. Κρύβει κινδύνους όμως. Κάθε στιγμή ξεπετάγονται μέσα από τις σκιές, φθονεροί εχθροί. Άλλοι φορούν την μάσκα του καλού και προσπαθούν να σε πείσουν ότι ο δρόμος αυτός είναι λανθασμένος κι ανόητος και κάνεις μέγα λάθος, δείχνοντάς σου την αντίθετη κατεύθυνση και άλλοι με απειλές και βία προσπαθούν να σε αναγκάσουν να γυρίσεις πίσω. Βλέπετε, έχετε ξεστρατίσει από το κοπάδι των προβάτων και ήρθαν οι τσοπαναραίοι να σας περιμαζέψουν στην αγνωσία, την υποταγή και το σκότος.

Όταν ο Χριστός σου απλώνει το χέρι και σε καλεί κοντά Του και ξέρεις την Αλήθεια, εσύ ποιον θα επιλέξεις; Ποιο μονοπάτι θα βαδίσεις; Ποια απόφαση θα πάρεις; Κι Εκείνον, Τον πολέμησαν με λύσσα! Με μέγιστη ταπείνωση, επέτρεψε να Τον σταυρώσουν, ώστε μετά να Αναστηθεί και να αποδείξει ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να νικήσει το Φως! Ποτέ!

Γι΄αυτό λοιπόν, βήμα-βήμα προχώρα, μην σταματάς! Ξέρεις την αλήθεια και σε αυτό το μονοπάτι, όσο στενό και δύσβατο και αν είναι, δεν είσαι μόνος. Ο Χριστός δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά Του. Ακολουθούμε τον Πρώτο, τον Έναν, που είναι «γραφικός», ονειροπόλος και ανίκητος! Και έχει πολλά να μας πει. Η Γνώση είναι ζωντανή έννοια και αστείρευτη! Κι εμείς διψάμε. Μένουμε δίπλα στην «πηγή» λοιπόν και νιώθουμε ευλογημένοι γι΄αυτό που ζούμε.

Και να ξέρετε ότι το μονοπάτι της Γνώσης, οδηγεί στο Φως της Γνώσης και από εκεί στο ίδιο το Φως. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από αυτό; Ονειρεύεστε τίποτα καλύτερο από αυτό; Θέλετε τίποτα περισσότερο από αυτό;

Βαδίστε προς το Φως. Ο Χριστός μας περιμένει. Τα βήματά μας κάποιες φορές μπορεί να είναι κουρασμένα, άλλες φορές πάλι ασταθή, μα πάντα θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. Μην αφήσετε ποτέ το χέρι του Χριστού, διότι Εκείνος δεν θα αφήσει ποτέ το δικό σας!

Δόξα Σοι ο Θεός, η μόνη ελπίς ημών δόξα Σοι!

ΜΑΡΙΑ ✞Ιησούς Χριστός Νικά✞

photo pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •