Το μη χείρον βέλτιστον

Το μη χείρον βέλτιστον είναι μια φράση η οποία κρύβει μέσα της τεράστια λογική. Αρκετοί θα πουν ότι ίσως είναι λογική φόβου κλπ.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί.

Πάμε σε ένα πολύ απλό παράδειγμα:

Έστω ότι έχουμε μια κλίμακα από το 0 έως το 10. Βάσει αυτής της κλίμακας έχουμε 2 πράγματα τα οποία θέλουμε να αξιολογήσουμε, έχοντας όλα τα δεδομένα και όλες τις πληροφορίες για το κάθε ένα ξεχωριστά.

Πάντα βάσει των δεδομένων, το αντικείμενο Α, στην κλίμακα που αναφέραμε παραπάνω, αξιολογείται με 3 και το αντικείμενο Β αξιολογείται με 1.

Το 3 είναι καλύτερο από το 1 σε μια τέτοια κλίμακα.

Πάμε τώρα και στα σημερινά δεδομένα γύρω μας, να εφαρμόσουμε αυτή την κλίμακα με περισσότερα επιχειρήματα.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό πρωταγωνιστή σε γεγονότα, όπως η προδοσία κατά της Ελλάδος με το όνομα της Μακεδονίας, η υπερφορολόγιση στις επιχειρήσεις, το πρόστυχο κοινωνικό εισόδημα, τα επιδόματα στους μετανάστες, η ανευθυνότητα για τα γεγονότα στο Μάτι, η ουδετεροποίηση του θρησκεύματος στη χώρα, κλπ. κλπ. κλπ.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει ανέλθει στην εξουσία. Μιλάει για ένα προσγειωμένο πρόγραμμα πολιτικής, μιλάει για ενότητα, μιλάει για την προδοσία κατά της Ελλάδος και για διάφορα άλλα θέματα, για τα οποία έχουμε όλοι λίγο πολύ σχετική ενημέρωση από το el.gr.

Με τη λογική της άποψης: “Το Μη Χείρον Βέλτιστον”, μπορούμε να δούμε καθαρά κάποια πράγματα, μέσα σε μια κοινωνία, στην οποία ξεκάθαρα βλέπουμε 2 αντίπαλες ιδεολογίες να συγκρούονται σε κάθε κοινωνικό τομέα. Καλώς ή κακώς, κανένα σύστημα δεν είναι το τέλειο, διότι είναι φτιαγμένα με σκοπό την τελική καταπίεση των ανθρώπων. Απλά έχουμε να διαλέξουμε κάτι, ανάμεσα στην κλίμακα 0-10.

Για περεταίρω ενημέρωση επί του θέματος, δείτε τα παρακάτω άρθρα:

Αυτά και άλλα πολλά στο EL.gr

stef

photo pexels