Τι γιορτάζουμε;;;

Ακούω τους περισσότερους γύρω μου να εύχονται ο ένας στον άλλο. Λογικό αυτήν την εποχή του χρόνου.

 

Η δε ευχή που κυριαρχεί είναι το ‘’καλές γιορτές’’. Τι γιορτάζουμε όμως; Κάτι αφηρημένο και αόριστο ή κάτι πολύ συγκεκριμένο;

Αν κρίνω απ’ τις εικόνες που κυριαρχούν γύρω μάλλον γιορτάζουμε αυτό

ή αυτό

ή αυτό

ή ίσως αυτό…

 

θα μου πείτε τώρα ‘’Ρε Ασκληπιέ τι μας πέρασες;’’ Εμείς ξέρουμε ότι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Την Γέννηση του Θεανθρώπου. Το Θείο Βρέφος γεννήθηκε σαν σήμερα στην φάτνη.

Δηλαδή η γιορτή είναι αυτό;

 

Μήπως όμως κι αυτό δεν είναι η πλήρης γιορτή; ‘’Δηλαδή;’’ Θα με ρωτήσετε εύλογα. Ε να είναι μισή γιορτή… Ωραία γεννήθηκε ο Χριστός αλλά το σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε το γιατί γεννήθηκε ο Χριστός!!!!!!!! Δεν γεννήθηκε ο Χριστός για να ρίξει μια γυροβολιά, δεν γεννήθηκε για να φάμε όλοι μαζί, δεν γεννήθηκε για χαρούμε όλοι μαζί που άλλαξε ο χρόνος, δεν γεννήθηκε για να στρώσουμε χαρτάκι παρεούλα…

Θα πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε αυτές τις γιορτές (ίσως να ‘ναι και οι τελευταίες δε με την μορφή που τις ξέρουμε) ότι ο Χριστός πήρε ανθρώπινο σώμα και ήρθε εδώ ανάμεσά μας για να μας μάθει την αλήθεια ότι ζούμε σ’ έναν ψεύτικο κόσμο, να μας μάθει τον τρόπο για να φύγουμε από δω και να επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου ήρθαμε, απ’ τον Παράδεισο!!!!!!

Ο Πρώτος Ελοχίμ μπήκε σε στάση δίνοντάς μας την ευκαιρία να υπάρχουμε… και ο Χριστός ήρθε για να εξαγοράσει το δικαίωμα μας να επιστρέψουμε πίσω στον Παράδεισο… Αυτό λοιπόν γιορτάζουμε κι αυτό πρέπει να θυμόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

‘’ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΤΕ’’

Να μην Τον ξεχάσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ιησούς Χριστός Νικά

Ασκληπιός

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •