Προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν και τους “κόψανε”

revolution screenshot
ή το ανέβαλαν γιατί δεν τους έβγαινε το σχέδιο;

Προτού διαβάσετε το παρόν άρθρο, ας θυμηθούμε τα παρακάτω άρθρα του Δημοσθένη Λιακόπουλου, για να μπορείτε να εντοπίσετε τις ομοιότητες.

Λιακόπουλος: O Elon Musk και ο αθάνατος δικτάτορας – VIDEO

Ο Elon Musk ομολογεί για το τσιπ στον εγκέφαλο και διασύρει όσους έλεγαν ότι αυτό είναι HOAX

ELON MUSK: Με το τσιπάκι θα γίνετε θεοί. Δεν θα χρειάζεται καν να μιλάτε

Πάμε τώρα στο σημερινό άρθρο.

Θα μιλήσουμε για τη σειρά Revolution 2012. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2012 και διακόπηκε, εντελώς απότομα και απροσδόκητα, το 2014.

Τι είδαμε στη σειρά αυτή;

Κάποιοι επιστήμονες πειραματίζονταν πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Κάποια στιγμή, αυτή απέκτησε συνείδηση, πήρε τον έλεγχο και λειτουργώντας σαν αφέντης- δικτάτορας ανώτερου είδους, έκλεισε χωρίς προειδοποίηση ολόκληρη την ηλεκτρική τεχνολογία.

Σε μια στιγμή ήρθαν τα πάνω-κάτω στις ζωές των ανθρώπων, που εξαρτιόνταν απόλυτα απ’ το ηλεκτρικό ρεύμα. Στην αρχή αναρωτιούνταν τι συνέβη και μετά από μήνες το πήραν απόφαση και προσπάθησαν να οργανώσουν τις ζωές τους. Προέκυψαν πολέμαρχοι που οργάνωσαν στρατούς για να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, οικογένειες που ενώθηκαν για να είναι ασφαλείς και ο καθένας ανάλογα με τη νοοτροπία του, έβγαλε τον καλύτερο ή τον χειρότερο εαυτό του. Παράλληλα, στα επεισόδια που προβλήθηκαν, είδαμε διάφορες παρεμβάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό άλλες φορές να βοηθήσει τον ήρωα και άλλες να τον εμποδίσει. Είδαμε να κάνει ανθρώπους να αυτοαναφλέγονται, να σκοτώνει πληθυσμούς από ποντίκια και με τη μορφή νανο-εμφυτεύματος να θεραπεύει έναν πρωταγωνιστή επαναφέροντάς τον στη ζωή.

Και ξαφνικά η σειρά τελειώνει με την εικόνα μιας πόλης ελεγχόμενης από την τεχνητή νοημοσύνη, που είναι η μοναδική που διαθέτει ηλεκτρισμό, φως και μουσική.

Το κανάλι αποφάσισε την διακοπή της σειράς και οι θεατές μείναμε με την απορία, αλλά οι σεναριογράφοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη!

Έτσι αποφάσισαν να γράψουν το δικό τους τέλος στην ιστορία.

Λόγω έλλειψης πόρων δεν γυρίστηκε σε κινηματογραφικό στούντιο, αλλά διαμορφώθηκε και μοιράστηκε σαν σειρά τεσσάρων κόμιξ.

(Για να τα δείτε, δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο Facebook. Απλά πιέστε στα λινκ, μετά στην εικόνα του σκίτσου στο κέντρο και στη συνέχεια, με τα βελάκια, θα προχωράτε σελίδα).

Η πόλη της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζεται λοιπόν, σαν ένας ‘’παράδεισος’’ ηλεκτρισμού, μέσα στον οποίον ζούσαν ευτυχισμένοι και φιλειρηνικοί οι πολίτες, προστατευμένοι από την σκοτεινή και τρομακτική γύρω περιοχή. Σα να λέμε ένα “προστατευμένο και ασφαλές” γκέτο.

Οι άνθρωποι έλκονταν προς την πόλη, όπως οι πυγολαμπίδες προς το φως. Διακινδύνευαν τα πάντα για να ζήσουν ξανά στον ηλεκτρικό τους “παράδεισο’”. Όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι, αρκεί να ακολουθούσαν τους κανόνες.

Η νανοτεχνολογία αποτελούνταν από δισεκατομμύρια μικροσκοπικές μηχανές, συνδεδεμένες σε ένα νευρωνικό δίκτυο. Αυτή είχε σβήσει το ρεύμα και ήταν αποφασισμένη να “επιδιορθώσει” την ανθρωπότητα εξαλείφοντας κάθε πόνο, μίσος και θυμό, χαρακτηριστικά που μας καθόριζαν σαν ανθρώπους.

Και όλα αυτά δεν τα επέβαλλε σε κανέναν. Δε χρειαζόταν. Προσέφερε πίσω τα ηλεκτρικά ‘’καλούδια’’ της και οι άνθρωποι μόνοι τους, παρέδιδαν τα πάντα με μεγάλη προθυμία.

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες που δημιούργησαν την τεχνητή νοημοσύνη κατάλαβαν το λάθος τους και έψαχναν εναγωνίως τρόπο να το διορθώσουν. Ώσπου τον βρήκαν. Ένας ιός που θα περνούσε στο νευρωνικό της δίκτυο θα την κατέστρεφε για πάντα. Πώς όμως θα τον περνούσαν στην τεχνητή νοημοσύνη; Έπρεπε να πάνε στην ηλεκτρική πόλη.

Στον διάλογο διαβάζουμε:

“Είδα τι σχεδιάζει η τεχνητή νοημοσύνη για τον καθένα… Λοβοτομή…”.

Στη συζήτηση στη γέφυρα εξηγούν το πεζό πλάνο σκέψης τους. Θα πάνε στην ηλεκτρική πόλη, θα βρουν ένα λάπτοπ που να λειτουργεί και θα φορτώσουν τον ιό. Χμμμ… Λέτε να ‘ναι τόσο απλό;

Φτάνοντας στις φωτεινές λάμπες, σχολιάζει ο αφηγητής:

“Αργότερα θα συνειδητοποιούσα την ειρωνεία του πράγματος. Πως κάτι τόσο φωτεινό, θα μπορούσε να οδηγεί σε κάτι τόσο σκοτεινό;;;”

Μυστικό της Σκιάς διαβάσατε;

Όταν πλέον στην πόλη συναντούν τον παλιό τους γνώριμο, ο οποίος τους λέει:

“Επιτέλους σκέφτομαι καθαρά”.

και σχολιάζει η ηρωίδα:

“Δεν θα το ‘λεγα ακριβώς έτσι… Είσαι μια μαριονέτα από κρέας που σε ελέγχει η τεχνητή νοημοσύνη…”

και της απαντά:

“Αυτές οι μικροσκοπικές μηχανές με έφτιαξαν, με έκαναν ευτυχισμένο, με το να με συνδέσουν σε δίκτυο, συνδέοντάς μας όλους σε ένα πραγματικό κοινωνικό δίκτυο’’.

Τι ακούμε για τα κοινωνικά δίκτυα τύπου Facebook, Twitter, Instagram στις μέρες μας; Εδώ είναι όλοι. Ελάτε κι εσείς εκεί… Δεν ξέρετε τι χάνετε… Συνδεθείτε με τους πάντες… Προετοιμασία, ε;

Και συνεχίζει η κομμουνιστική προπαγάνδα.

“Η ιδιωτικότητα και η απομόνωση είναι καρκίνοι. Εμείς μοιραζόμαστε τα πάντα. Για τον καθένα εδώ, ξέρω τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του. Είναι θαυμάσιο, αλλά δεν είναι για τον καθένα. Δεχόμαστε μόνο ανθρώπους που δέχονται πρόθυμα”.

Ξεκάθαρα περιγράφει το 2ο χάραγμα! Δίνεις τη συγκατάθεσή σου και το δέχεσαι, ώστε να συνδεθείς με τους υπόλοιπους σε ένα πανανθρώπινο δίκτυο.

Ακολουθεί η ερώτηση:

“Τι συμβαίνει με όσους δεν το δέχονται;”

και η αφοπλιστική απάντηση:

“Είτε έρχεσαι μαζί μας είτε πεθαίνεις”.

Θυμάστε τι είχε πει η βουλευτής του Σύριζα κ. Αυλωνίτου; “Όσοι ήταν με το καθεστώς, δεν τους πείραζαν στη Σοβιετική Ένωση”. Όποιος δεν ήταν, τον έτρωγε το μαύρο χώμα. Ο κομμουνισμός δεν είναι τυχαία το πολίτευμα της Λευκής Αδελφότητας.

Συνεχίζεται ο διάλογος και μαθαίνουμε ότι:

“Για να δεχθείς, σταματάς να το πολεμάς. Απλά το αφήνεις να μπει μέσα σου. Στο κάτω- κάτω η νανοτεχνολογία θέλει μόνο να σε κάνει ευτυχισμένο”.

Ούτε ο Σαμαέλ να είχε γράψει τον διάλογο. Δε νομίζετε;

“Για κάποιον που δεν έζησε την εποχή που υπήρχε το ρεύμα, η ηλεκτρική πόλη πρέπει να έμοιαζε σαν παράδεισος”.

Πόσο σημαντική η άγνοια, ε; Νόμιζε ότι ζούσε στον παράδεισο, ενώ ζούσε στην κόλαση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με όλους μας στο Μάτριξ;

Και ακολουθεί η κοινότυπη ατάκα:

“Με απελευθέρωσαν από την οργή μου”.

Τι “θεάρεστη” η λοβοτομή. Θα τ’ ακούσουμε σίγουρα κι αυτό σύντομα.

“Στο δρόμο νόμιζα ότι υπερασπιζόμουν την οικογένεια, αλλά φερόμουν εγωιστικά. Έκανα μια συμφωνία με τον διάβολο και συνέχισα να κάνω νέες συμφωνίες με νέους διαβόλους…”

Κλισέ ή το ‘χουμε δει να συμβαίνει κι έχουμε δει και τις συνέπειες; Και η ηρωίδα παραδίδεται για ακόμη μια φορά.

Μόλις παραδόθηκε, η τεχνητή νοημοσύνη την έβαλε μόνη της σε έναν εικονικό κόσμο. Την έκανε να βλέπει τον άντρα και το παιδί της που έχουν πεθάνει και την κόρη της σε παιδική ηλικία. Αμέσως βέβαια το αντιλαμβάνεται.

“Θυμήσου ότι παραδόθηκες με τη θέλησή σου. Εσύ το ζήτησες. Δεν είναι καλύτερα απ’ την πραγματική ζωή;”.

Εδώ μιλάμε πλέον ξεκάθαρα για το 3ο χάραγμα! Ο καθένας στο δικό του εικονικό κόσμο να τον κάνει ό,τι θέλει.

“Δεν θα χρειαζόταν οι φίλοι σου να πεθάνουν, αν μόνο μας άφηναν να τους βοηθήσουμε…”

Πάλι οι κλασικές σαμαελο-γαλιφιές.

“Νομίζεις ότι εσύ φταις για όλα, αλλά είναι εγωιστικό να σκέφτεται κάποιος ότι προκάλεσε το αναπόφευκτο. Η ανθρωπότητα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Πάρα πολλοί άνθρωποι, που όλοι έπαιρναν απ’ τις ίδιες λιγοστές πρώτες ύλες και αλληλοσκοτώνονταν γιατί είχαν διαφορετικές σκέψεις’’.

Είδατε πως κόλλησαν και την οικολογία με την Ατζέντα 2030; Και ποια η προτεινόμενη λύση; Ένας και μοναδικός τρόπος σκέψης. Μια και μοναδική νοοτροπία. Όλοι ένας γκρι λαός, χωρίς διαφορετικότητα, κανέναν πλουραλισμό.

“Αν δεν ήταν η συσκότιση, κάτι άλλο θα ήταν…”

και δείχνει τους επιστήμονες με τις ειδικές στολές. Μια βολική πανδημία λοιπόν, σαν αυτή που βιώνουμε;

“Θα σας σώσουμε σαν είδος απ’ τον αφανισμό”.

Μας προέκυψε και σωτήρας η τεχνητή νοημοσύνη.

“Η σύνδεση σε αυτό το όμορφο δίκτυο, όλοι να κάνουν τις ίδιες σκέψεις, είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η σαπίλα στην καρδιά της ανθρωπότητας”.

“Δεν χρειαζόμαστε μια μηχανή να μας συνδέσει σε δίκτυο. Είμαστε ήδη συνδεδεμένοι με τους δεσμούς της οικογένειας”.

Μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια είναι το ισχυρότερο απ’ τα 3 στοιχεία του τριπτύχου της Μαύρης Αδελφότητας και το δυσκολότερο να κοπεί. (Ο πλανήτης δεν χρειάζεται RESET αλλά FORMAT https://www.el.gr/nea-taxh-2/o-planitis-den-chreiazetai-reset-alla-format/ )

“Γιατί αντιστέκεσαι; Μας παραδόθηκες ήδη. Έχει ήδη τελειώσει για σένα”.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας να ‘χει πάρει το χάραγμα και τον Σαμαέλ να σας λέει αυτά τα λόγια! Πώς θα νιώσετε;

“Ποτέ δεν παραδόθηκα. Εσύ με άφησες να μπω στο πολύτιμο δίκτυό σου. Και επειδή είμαι ιδιοφυΐα, απομνημόνευσα έναν ιό για να σε λοβοτομήσω…”

Τώρα καταλάβατε γιατί επέμεινα να ξαναθυμηθούμε τα άρθρα του Δήμου στην αρχή του άρθρου; Αυτό ακριβώς προτείνει ο Elon Musk. Για να πολεμήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, μας λέει, ότι θα πρέπει να μπει ο καθένας σε έναν εικονικό κόσμο και να την πολεμήσει από εκεί. Κοινώς να πάρει κάποιος πρώτα και τα 3 χαράγματα.

“Δεν μπορείς“.

“Κι όμως. Αυτό συμβαίνει με τις συνδέσεις. Λειτουργούν και προς τις 2 κατευθύνσεις.”

Είναι δούναι και λαβείν. Όπου μπορείς να διαβάσεις, μπορείς να γράψεις κιόλας. Όποιος λοιπόν πάρει τα εμφυτεύματα, εκτός απ’ το να διαβάζει ό,τι θέλει απ’ τον παγκόσμιο ιστό, θα δέχεται και ό,τι θέλουν οι άλλοι. Μια αόρατη αρχή θα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει στο μυαλό του καθένα μέσω ενημερώσεων, είτε το θέλει, είτε όχι.

Στο τέλος εξομολογείται ότι:

“Το ρεύμα δεν επανήλθε ποτέ. Συνεχίζω να σκέφτομαι ότι μια μέρα θα επανέλθει”.

Αχ εμείς οι άνθρωποι! Θα πάψουμε επιτέλους, να αναζητούμε την άνεση, την ευκολία, την απόλαυση, τη γαλήνη, την ευτυχία εντός Μάτριξ;

Κλείνοντας γίνεται ο εκπληκτικός διάλογος:

– “Την έχω ξανακούσει την ιστορία”.

– “Το ξέρω. Αλλά ήθελα να την ξανακούσεις. Θέλω πραγματικά να την θυμάσαι”.

Κι εγώ θέλω να θυμάστε τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, που μας έδωσε τα εφόδια για να κατανοήσουμε αυτή την ιστορία και τον Αρχηγό που θέλει να ελευθερωθούμε.

Ασκληπιός

photo video screeenshot