ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ

Το μυαλό ζητά κάτι και το ζητά απεγνωσμένα, όμως είμαστε πραγματικά έτοιμοι όταν αυτό το κάτι έρθει να το αντιμετωπίσουμε;
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Υπάρχουν πολλά που θέλουμε απεγνωσμένα να μας έρθουν στη ζωή μας. Όμως πρέπει να ευχόμαστε, να μας έρθουν πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να χαΐδεύουν τον εγωισμό μας. Πράγματα, που πρέπει να είναι κάτι ιερό για εμάς.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές το ΄΄ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ΄΄. Αυτό το λέει κι ο δάσκαλός μας, Δημοσθένης Λιακόπουλος. Μας το έχει πει πολλές φορές. Λες και τον ακούω τώρα μέσα μου. “ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ”.
Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ζητάω κάτι, αλλά είμαι στα αλήθεια έτοιμη-έτοιμος να το αντιμετωπίσω; Είναι καλό για εμάς, αυτό που θα μας έρθει; Κι αν έρθει και τελικά “σπάσουμε τα μούτρα μας”; Τότε τι γίνεται;

Οπότε ευχόμαστε πράγματα, που θα μας γεμίζουν μέσα μας πραγματικά κι αληθινά όταν έρθουν κι όχι πράγματα, που είχαμε στο μυαλό ότι θα μας γέμιζαν. Με την καρδιά και την ψυχή μας πρέπει. Άλλο το ένα λοιπόν κι άλλο το άλλο. Άλλο το μυαλό κι άλλο η ψυχή.

Δεν λέω, ότι αν λάβουμε κάτι μικρότερο από αυτό που θέλουμε, θα είμαστε ολοκληρωτικά χαρούμενοι, όμως έστω και με το πιο μικρό που μας έρχεται, πρέπει να χαιρόμαστε. Και φυσικά θα πρέπει να ξέρουμε ότι δε νικάμε πάντα.

Όλα θα πρέπει να τα δεχόμαστε ως δώρο. Ακόμα και το αν περνάμε δύσκολα είναι ένα τεράστιο δώρο. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία βγαίνουμε νικητές και ίσως μέσα από τα δικά μας βιώματα, να μπορέσουμε να διδάξουμε κάποιον που θα περνάει το ίδιο ή να τον βοηθήσουμε.

Ίσως η ζωή ξέρει καλύτερα από εμάς τι ακριβώς θέλει από εμάς κι εμείς από αυτήν. Τίποτα δε γίνεται στην τύχη. Ας είμαστε ανοιχτοί στο ο,τιδήποτε και ό,τι έρθει λοιπόν καλοδεχούμενο!

Ας ευχόμαστε λοιπόν, να έρθει σε εμάς, ότι είναι καλύτερο για εμάς. Κι Αυτός που ξέρει καλύτερα από εμάς τι είναι για εμάς το καλύτερο, είναι Αυτός που έχουμε μέσα μας, μαζί μας και μας καθοδηγεί, όταν του δοθεί εξουσία από εμάς, με την προσευχή μας. Ο Χριστός!!!!!!!

Γιατί είναι ο μόνος που μας γνωρίζει καλύτερα, ο μόνος που μας αγαπάει ανιδιοτελώς. Αυτός είναι η ζωή, τα θέλω μας, η μοίρα μας, το πεπρωμένο μας, το μέλλον μας.

Και φυσικά ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ.

ΙΧΝ

Β.Λ.

photo pexels