Ποιος θέλει να γίνει σωτήρας;

Ψάχνοντας ψύλλους στ'άχυρα.

 

 Σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια στον λαό, με σκοπό να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Όταν τελικά κερδίζουν τις εκλογές, όλοι βγαίνουν με χαμόγελα, πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα στους δρόμους, με χιλιάδες σημαίες να κυματίζουν υπό την συνοδεία μουσικής, μέχρι που θα αποδειχθεί τελικά, το πόσο άχρηστοι είναι και ότι ο λαός πιάστηκε κορόιδο για άλλη μια φορά. Πριν συνειδητοποιήσουν όμως το μέγεθος του λάθους τους – αν το συνειδητοποιήσουν ποτέ -, επικρατεί μία κατάσταση έκστασης και αγιοποίησης των πολιτικών, τους οποίους ο αδαής λαός βλέπει σαν σωτήρες, που θα αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο.

 

 Όταν τελικά, γίνεται φανερό ότι οι «σωτήρες» έχουν φέρει την χώρα σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη απ’ότι ήταν πριν, και ότι όλα όσα υποσχέθηκαν στον λαό ήταν απλώς ψέματα, τότε γίνονται λόγοι για προδοσία. Tο να σε προδώσει κάποιος όμως, προϋποθέτει πως τον εμπιστεύθηκες πρώτα. Δεν μπορείς να νιώσεις προδομένος ή αδικημένος από κάποιον, αν εξαρχής δεν εναπόθετες τις ελπίδες σου πάνω του. Γι’αυτό, χάνεις αυτόματα το δικαίωμα να παραπονιέσαι και να φωνάζεις, και αν το κάνεις θα τιμωρηθείς από την κυβέρνηση, που εσύ ο ίδιος επέλεξες, με χημικά των ΜΑΤ.

 
Ακόμα και τότε όμως, κάποιοι δεν αλλάζουν μυαλό και συνεχίζουν να πιστεύουν σε παραμύθια του κάθε πολιτικού «σωτήρα», όσο παράλογα και αστεία και να είναι. Το πρόσφατο σκίτσο του Αρκά, το απεικονίζει αυτό με πολύ πετυχημένο τρόπο.

 Και μην νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι «ελλατωματικοί». Αυτό συμβαίνει παντού. Σε όλο τον κόσμο, ο λαός ψηφίζει την χειρότερη δυνατή επιλογή και καταλήγει να ζει με τις συνέπειες της επιλογής του. Για παράδειγμα, στο πιο «ισχυρό» κράτος του κόσμου, στις ΗΠΑ, όπου διατυμπανίζεται η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα με κάθε δυνατό τρόπο, ο λαός επέλεξε για πρόεδρό του, κάποιον που δεν μπορεί να μιλήσει στην κάμερα χωρίς τον υποβολέα που του δείχνει τι να πει, και που εμφανίζεται μεθυσμένος σε μνημόσυνα. Και μάλιστα τον επέλεξε δύο φορές, όχι μία.

RAW: George Bush dancing during Dallas memorial service

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από τους πολιτικούς, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται καθόλου με τα πολιτικά και να μην συμμετέχουν σε διάφορες πολιτικές διαδικασίες όπως οι εκλογές. Στην ουσία, αφήνουν την τύχη του κράτους στα χέρια του κάθε άσχετου, που θα ψηφίσει τον χειρότερο πολιτικό, επειδή του είπε τα πιο όμορφα ψέματα. Έχουν απελπιστεί, επειδή κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται γι’αυτούς. Η αλήθεια είναι πως σχεδόν κανένας πολιτικός δεν νοιάζεται για το αν έχετε να φάτε, αν είστε άρρωστοι ή αν πεθαίνετε. Τους ενδιαφέρει να εφαρμόσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιατί αν δεν το κάνουν, θα τους αφαιρεθεί η εξουσία και θα δοθεί σε κάποιους που είναι πιο υπάκουοι και πιο «ελαστικοί». Στην ουσία, δεν φταίνε οι πολιτικοί για όλα όσα παθαίνει ένα κράτος, αφού στην πραγματικότητα είναι δούλοι της Νέας Τάξης.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν πολίτες, δεν είναι να επιλέξουμε κάποιον που θα ανατρέψει τα πάντα και θα μας σώσει από τους «κακούς» Ευρωπαίους και τους «μοχθηρούς» Αμερικάνους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την λιγότερο χειρότερη επιλογή, μπας και γίνει η ζωή η δική μας και των συνανθρώπων μας όχι καλύτερη, αλλά λίγο πιο υποφερτή. Όπως έλεγαν και στην αρχαία Ελλάδα, το μη χείρον, βέλτιστον. Η διαφορά στο να εφαρμόζει κάποιος όλες τις οδηγίες που του δίνονται από την Νέα Τάξη και στο να εφαρμόζει ΣΧΕΔΟΝ όλες τις οδηγίες, μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, αλλά δεν είναι.

Εξάλλου, προς το παρόν, έχουμε ακόμα το δικαίωμα της ψήφου. Πολύ σύντομα μπορεί να χάσουμε αυτήν την πολυτέλεια. Ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου, ο λαός ξεσηκώνεται ενάντια στην εξουσία για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις πολιτικές της κυβέρνησης. Καθημερινές εξεγέρσεις στην Γαλλία, ταραχές στις ΗΠΑ, εξαθλίωση στους δρόμους της Βενεζουέλας, δημοψηφίσματα που διχάζουν τον λαό στην Ελλάδα και στην Αγγλία, πραξικοπήματα στην Τουρκία και πρόωρες εκλογές σε αρκετές χώρες του «πολιτισμένου» Δυτικού Κόσμου είναι ξεκάθαρα σημάδια της παγκόσμιας πολιτικής αστάθειας που επικρατεί. Όταν τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο και η αποτυχία των πολιτικών θα γίνει απόλυτη, τότε θα αναδυθεί ένα Νέο Παγκόσμιο Κράτος με νόμους, που θα ισχύουν για όλους και έναν μόνο ηγέτη που θα ελέγχει τους πάντες. Μια Παγκόσμια Χούντα με αρχηγό τον Αντίχριστο. Γι’αυτό, ας μάθουμε από τα λάθη μας πριν είναι πολύ αργά.

Top 20 Pasok Voters Countdown (Final)

https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo

Top 20 ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ Countdown (Final)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu