Ο Μέγιστος των Ελλήνων στο στόχαστρο της Νέας Τάξης

Για ποιο λόγο γίνεται επίθεση εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. και διεκδίκησε την εξουσία μετά την δολοφονία του πατέρα του, του Φιλίππου Β’, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο νεαρός βασιλιάς των Μακεδόνων ήταν ο μόνος Έλληνας στην ιστορία, που μπόρεσε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους οδηγήσει σε δόξες και μεγαλεία. Σαν άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, κατάφερε να διαλύσει την Περσική Αυτοκρατορία, να κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη την Ασία και να διαδώσει τον ελληνικό πολιτισμό σε μέρη όπου η βαρβαρότητα και το μίσος ήταν κάτι το συνηθισμένο. Ο Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών και οι στρατιωτικές τακτικές του εφαρμόζονται μέχρι και τις μέρες μας από στρατούς διαφόρων κρατών.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση αφελληνισμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διάφοροι «μελετητές» προσπαθούν να μας πείσουν, πως ο Αλέξανδρος ήταν Σλάβος ή Πέρσης ή οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνας. Όπως είναι γνωστό, εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Σκοπιανοί διεκδικούν επίσης το όνομα της Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος γι’αυτό το θέμα. Ήδη έχουν στήσει άγαλμα του Αλεξάνδρου στα Σκόπια με ονομασία «έφιππος πολεμιστής».

Επίσης, το μεγάλο εθνικό έπος των Περσών, το Σαχναμέχ, που περιγράφει όλη την ιστορία της Περσικής Αυτοκρατορίας, λέγεται πως παρουσιάζει τον Μακεδόνα βασιλιά, όχι σαν έναν ξένο που ήρθε από τη Δύση, αλλά σαν έναν πρίγκηπα γεννημένο από Πέρση πατέρα.

Εκτός όμως, από την επίθεση κατά του Ελληνισμού με την μάχη για την καταγωγή του Μεγίστου των Ελλήνων, η Νέα Τάξη έχει εξαπολύσει επίθεση προς το πρόσωπό του Αλεξάνδρου και με άλλους τρόπους. Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι η ταινία χολιγουντιανής παραγωγής «Alexander» που βγήκε το 2004. Η ταινία αυτή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, δείχνει τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο υποδύεται ο πασίγνωστος ηθοποιός Κόλιν Φάρελ, να έρχεται σε ερωτική επαφή με τον Ηφαιστίωνα, που ήταν ο στρατηγός του, ο σωματοφύλακάς του και ο καλύτερός του φίλος. Προβάλλοντας τον Αλέξανδρο σαν ομοφυλόφιλο είχε δύο αποτελέσματα. Το ένα ήταν η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και το άλλο ήταν ένα ύπουλο χτύπημα κατά του Ελληνισμού.

Είναι γνωστό, πως η Νέα Τάξη μισεί ιδιαιτέρως τους Έλληνες και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους καταστρέψει. Ήδη, σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης έχει μάθει να αντιπαθεί την Ελλάδα. Αν ζητήσετε την γνώμη από μερικά τυχαία άτομα στους δρόμους της Ευρώπης ή της Αμερικής, πολύ συχνά θα ακούσετε, πως οι Έλληνες φταίνε για την άσχημη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας ή κάτι παρόμοιο. Ο Χένρι Κίσινγκερ, σαν πιστό σκυλί της Νέας Τάξης, είχε πει, πως οι Έλληνες πρέπει να καταστραφούν, επειδή είναι απρόβλεπτοι, δυσκολοκυβέρνητοι και πολύ επικίνδυνοι. Εξήγησε πως για να καταστραφούν, πρέπει να διαλυθούν οι αξίες, που τους κάνουν αυτό που είναι. Δηλαδή, η γλώσσα, η θρησκεία και η ιστορία. Εξαπολύοντας επίθεση λοιπόν, κατά του Αλεξάνδρου, κάνουν στην ουσία ζημιά στην ιστορία μας.

Ένα ακόμα πολύ συνηθισμένο προϊόν της προπαγάνδας της Νέας Τάξης, είναι η τάση, να αποκαλείται ο Μέγας Αλέξανδρος σφαγέας και γενοκτόνος. Λένε πως ήταν βάρβαρος, ενώ στην πραγματικότητα έχτιζε πόλεις, ναούς, θέατρα και ακροπόλεις σε μέρη, όπου πριν τους Έλληνες, οι άνθρωποι σκοτωνόντουσαν και τρωγόντουσαν μεταξύ τους. Λένε, πως οι στρατιώτες του τον φοβόντουσαν, λόγω της κακίας και της μοχθηρίας του, ενώ στην πραγματικότητα έστελνε φόβο στους αντιπάλους του, που τον παρακολουθούσαν έντρομοι, όταν πολεμούσε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους στρατιώτες του. Λένε, πως ήταν φιλοχρήματος, ενώ στην πραγματικότητα μοίρασε όλα τα πλούτη που απέκτησε από τις αμέτρητες νίκες του, στον στρατό του.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και παραμένει ο πιο ατίθασος, ο πιο απρόβλεπτος και ο πιο αδίστακτος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ. Εκπροσωπεί όλα όσα πρέπει να είναι ένας αληθινός Έλληνας. Αν λοιπόν, σας ρωτήσουν αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος, να τους πείτε πως, Ζει και Βασιλεύει και τον Κόσμο Κυριεύει.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu