Ο απαρατήρητος περαστικός…!

…και τα ερεθίσματά του!

Σίγουρα, στην καθημερινότητά σου έχεις διάφορες υποχρεώσεις και προβλήματα να σκεφτείς, ώστε να τα λύσεις και να τα φέρεις βόλτα στη ζωή. Τουλάχιστον είσαι στους «τυχερούς» γιατί εκεί έξω στους δρόμους βρίσκονται αρκετοί, μόνοι και εγκαταλειμμένοι, οι «άτυχοι» συνάνθρωποί σου, οι οποίοι δεν έχουν να σκεφτούν, ούτε τι θα κάνουν στην εργασία τους, ούτε το πώς θα πληρώσουν δάνεια, μα ούτε και πού θα διασκεδάσουν το βράδυ…!

Λέω «τυχεροί» και «άτυχοι», επειδή έτσι έμαθε η πλειοψηφία των ανθρώπων να κρίνει τις καταστάσεις που ζουν. Σου λέει «είναι θέμα τύχης…» το πώς θα γεννηθείς ορίζει και το υπόλοιπο της ζωής σου – έχεις ή δεν έχεις ταλέντο, οικογένεια, ωραία εμφάνιση και τα συναφή! Δεν νοιάζονται ούτε και θέλουν να ενδιαφερθούν για το πώς κατέληξε κάποιος σε άθλια κατάσταση, ποια η αιτία πίσω από το αποτέλεσμα! Δεν σκέφτονται το ότι οι ζωές όλων των ανθρώπων αλληλοσυνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται από τις καθημερινές τους πράξεις (ή παραλείψεις), ενέργειες οι οποίες διαμορφώνουν τις καταστάσεις που τόσο εύκολα κρίνουν. Μα το χειρότερο από όλα είναι, ότι οι άνθρωποι, αγνώμονες στο σύνολό τους, αρνούνται να αποδεχτούν την ύπαρξη Του Τριαδικού Θεού, Του Θεού που Δημιουργεί κάθε ζωή και Επιβλέπει και Προστατεύει την ελεύθερη επιλογή του καθενός και της καθεμιάς, κάθε στιγμή της πρόσκαιρης αυτής ζωής, ανάμεσα στην καλοσύνη και την κακία. Τόσο πολύ αφοσιωμένοι στην απόκτηση υλικού πλούτου και εγωιστικών συναισθημάτων είναι και έτσι, από ψυχές με σώμα, καταντούν ένα κομμάτι από κρέας με την ψυχή τους παρμένη από τον θεομάχο Διάβολο! Δεν συνειδητοποιούν το ότι μπορεί να αλλάξει μία κατάσταση που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, με το κατάλληλο ερέθισμα.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι εφόσον δεν ασχολείται με ‘θρησκείες’ κτλ δεν πιστεύει ότι θα χαθεί η ψυχή του επειδή δεν βοηθά τους άλλους γύρω του. Μα, το σκεπτικό αλληλοβοήθειας και υποστήριξης υπήρξε πολύ πριν την Έλευση Του Χριστού στη Γη. Απλά, Ο Χριστός Επικύρωσε ό,τι σωστό υπήρχε πριν Εκείνος Έρθει και επιπλέον Δίδαξε τον τρόπο επιστροφής στον Παράδεισο, Εξαγοράζοντάς τον στο Δίκαιο Του Πατέρα μας με τη Σταυρική Του Θυσία και Την Ανάστασή Του! Οι πράξεις καλοσύνης δεν συναντώνται μόνο στους χριστιανικούς πληθυσμούς μα και στους υπόλοιπους για τους οποίους, Ο Χριστός Έχει Πει: «Ο μη γνους και μη πράτων, ολίγα βαρίζεται. Ο γνους και μη πράτων, ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΖΕΤΑΙ»!!! Ακόμα κι αν δε γνωρίζεις για Τον Τριαδικό Θεό, ότι προέρχεσαι από τον Παράδεισο και εκεί πρέπει να γυρίσεις, τουλάχιστο για όσο ζεις στον κόσμο αυτό πράξε το καλό που πηγάζει από μέσα σου, αφού δικό Του δημιούργημα είσαι κι ας μην το θυμάσαι, έχεις μέσα σου μια βασική ηθική που Εκείνος Εγκατέστησε μέσα σου.

Στήριξε τον άλλο στη δυσκολία του, βοήθησε να λύσει τα προβλήματα, απάγχωσέ τον κτλ. Δώστου την επιρροή να μην τα παρατήσει αλλά να παλέψει και να ξεπεράσει τη δυσκολία του.
Μία κουβέντα που θα κάνει χαρούμενο τον στεναχωρημένο πλησίον συνάνθρωπο ίσως, για μας, να μην έχει τεράστια σημασία μα για τον στεναχωρημένο κάνει την νύχτα μέρα, τον φέρνει από το «σκότος στο Φως», από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Να πεις ή κάνεις αυτό ακριβώς που εκείνος/η χρειαζόταν για να έρθει στα ίσια του/της. Εκτός και αν θεωρείς ως ύπαρξη το να είσαι απελπισμένος, ανήμπορος, θλιμμένος και μόνος, χωρίς καμία ελπίδα για βοήθεια…!

Μία συμβουλή πχ σε έναν άστεγο και θλιμμένο μεσήλικα, πρόσφατα απολυμένο και χωρισμένο, μπορεί να τον κάνει να αλλάξει στάση ζωής και να περάσει στην αντεπίθεση – κανα δυο χρόνια μετά τονε βλέπεις με δουλειά, νέα σύζυγο και 3 πιτσιρίκια αλλά κυρίως τονε βλέπεις δυνατό, γεμάτο ζωή και χαμόγελο στο ανανεωμένο του πρόσωπο, περνά από μπροστά σου και σου λέει: «Ευχαριστώ φίλε/φίλη μου, με όλη μου την ψυχή»! Σημασία να μη σου έδινε, δε σε πειράζει. Ανταμείβεσαι από Τον Θεό πνευματικά (Ουράνιος Μισθός) αλλά αυτό σου ‘βγαίνει’ να κάνεις δηλαδή να δίνεις το ερέθισμα για ελεύθερη επιλογή στη ζωή, τη ξεγνοιασιά και τη δημιουργία όπως και εσύ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ…!

Μάλλον απερίγραπτο χαρακτηρίζεται το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης, διότι η καλή σου πράξη επέστρεψε σε σένα, από εκείνον που βοήθησες με το ερέθισμά σου ή και από Τον Αρχηγό σου με την μορφή της ηθικής ικανοποίησης στο έργο που προσέφερες! «Η λύπη όταν μοιράζεται γίνεται μισή. Η χαρά όταν μοιράζεται γίνεται διπλή» είπε κάποιος και είχε δίκιο.

Χριστέ μου Αγαπημένε, πόσο ΙΣΧΥΡΑ αληθινή μα και πόσο ΑΛΗΘΙΝΑ ισχυρή στο νόημα και στην εφαρμογή της είναι ετούτη η φράση! Ευχαριστώ και μπράβο μη περιμένεις να σου πουν, γιατί αν δεν στα πουν, θα απογοητευτείς και θα βρεθείς εσύ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δίνει Ο Χριστός στα ‘κομάντο’ του διπλή και τριπλή ικανοποίηση για την προσφορά τους. Μίλησέ Του, ζήτα Του να Πάρει από μέσα σου κάθε άγχος, βάρη και φοβίες που σπέρνει αυτός ο ψεύτικος και προσωρινός κόσμος που ζούμε. Η νοοτροπία της αγάπης χωρίς αντάλλαγμα, της προσφοράς για κοινωνικό έργο υπέρ του δικαίου, της ελευθερίας και της δημιουργίας είναι αυτή που δίνει ζωή. «Να φέρεστε το άλλον όπως θέλετε να φέρονται σε σας», ξεκάθαρα και απλά τα λόγια Του Χριστού. Γίνε και συ ο απαρατήρητος περαστικός ‘κομάντο’ Του Χριστού. Αν ήσασταν αγχωμένοι, δε θα θέλατε να σας πάρουν οι άλλοι το άγχος; Αν ήσασταν μόνοι, δε θα θέλατε λίγη παρέα; Αν πεινάγατε, δε θα θέλατε να σας δώσουν λίγο φαγητό; Αν δεν είχατε να σπουδάσετε το παιδί σας, δε θα θέλατε οικονομική στήριξη; Κάνετε το ίδιο, όσο μπορείτε και σας το επιτρέπει η περίσταση, δώστε το ερέθισμα στη δύσκολη στιγμή του πλησίον συνανθρώπου σας να επιλέξει την αλλαγή. Αν δεν θέλει τη βοήθειά σας, όπως λέει ο Μακαριστός Πατήρ Σάββας Αχιλλέως: «όποιος έπιασεν, έπιασεν…»! Δεν εκτιμήθηκε τη βοήθειά σου; Ε, και; Επόμενη στάση, η επόμενη ψυχή με σώμα! Όχι για φράγκα ούτε για εντυπώσεις μα για τον ‘πλούτο’ των όμορφων συναισθημάτων, εμπειριών και ανθρώπινων σχέσεων που θα αποκτήσετε βοηθώντας το δυνατόν περισσότερους. «Κάθε άνθρωπος είναι εισιτήριο για τον Παράδεισο…», έχει πει ο γέρος και ανήμπορος δάσκαλός μου 😉

Τσέκαρε σε αυτό το χαρακτηριστικό σποτ, μικρής διάρκειας που βρήκα (τυχαία ;-)) στο διαδίκτυο τι μπορεί να κάνει ένας απαρατήρητος και περαστικός άνθρωπος, ο οποίος θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των εχόντων ανάγκη…

Αφανής ήρωας: Συγκινητική ταινία μικρού μήκους – μάθημα ζωής

https://www.youtube.com/watch?v=O8KHamNyjKk
Ένα βίντεο που πραγματικά αξίζει τον κόπο όλοι να το παρακολουθήσουν και να το μοιραστούν. Το μηνύματα σ’ αυ…

Και σε ρωτάω: Αυτό δε Ζήτησε Ο Χριστός; Αυτό δεν μας βγαίνει πηγαία από μέσα μας όταν δεν ακούμε τις εγωιστικές μας σκέψεις (και λογισμούς των δαιμόνων); Αυτό δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς; Απέδειξε στον εαυτό σου ότι δεν σε καθορίζει κάποιος ψυχρός παράγοντας όπως η τύχη (που τελικά ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται τυχαία) αλλά οι ελεύθερες πράξεις σου, απλές και καθημερινές που βγαίνουν από το νου και την καρδιά σου και διώχνουν τον αρνητισμό μακριά.

Άλλαξε, με τη βοήθεια Του Αρχηγού, τα αποτελέσματα των κακών επιρροών που δέχονται οι έχοντες ανάγκη συνάνθρωποί μας. Δώσε τα ερεθίσματα που αλληλοσυνδέουν και αλληλοεπηρεάζουν ωραία τους ανθρώπους φέρνοντας στο προσκήνιο την ομορφιά της ύπαρξης, την νοοτροπία του Φωτός. Νοοτροπία του οποίου Ο Αρχηγός Της Ζωής περιμένει να αποκτήσουμε και με αυτήν να διεκδικήσουμε την μεγάλη επιστροφή στη Φωτεινή μας Πατρίδα και την αιώνια Ζωή. Εκεί μετά, θα δούμε τι περιπέτεια μας περιμένει για να ολοκληρώσουμε, ως ανθρώπινο γένος, την αρχαία μας αποστολή. Θέλεις να μάθεις; Go and help the others …;-)

Ευχαριστώ που αφιέρωσες τον χρόνο σου. Ήταν οι σκέψεις ενός …αλήτη και περιπλανώμενου!

Δόξα Σοι Ο Θεός Η Μόνη Ελπίς Ημών Δόξα Σοι
αφού όπως και πριν, έτσι και τώρα, παντού και για πάντα
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ευτυχώς!!!

kenshin

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu