Μόνη ελπίδα ο Χριστός

Ζούμε τη ζωή μας ανούσια και συμβατικά, άλλοτε ήρεμα και άχρωμα και άλλοτε βασανιστικά. Ελπίδα για τι πράγμα έχουμε;

Οι άνθρωποι έχουν «εκπαιδευτεί» από το σύστημα να εναποθέτουν τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους σε ανθρώπους, προγράμματα και κάθε είδους υλικά αγαθά. Ο κόσμος όμως αυτός που ζούμε είναι μία απάτη και δεν δύναται να δώσει ελπίδα και παρηγοριά σε κανέναν!

Η απογοήτευση καραδοκεί και επιτίθεται, διότι οι ανάγκες της αιώνιας ψυχής μας δεν μπορούν να καλυφθούν με εφήμερες και υποδεέστερες λύσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο άνθρωπος στρέφεται εναντίον του εαυτού του, ενεργώντας απόλυτα καταστροφικά.

Μέσα σε όλο το ατελές οικοδόμημα των σκέψεων και των ευχών μας, όταν μπαίνει ο Χριστός, αλλάζει τα πράγματα. Εστάλη από τον Πατέρα που είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο Υιός, ο Χριστός μας, ο Αρχηγός της Ζωής και είναι η μόνη ελπίδα μας για Σωτηρία.

«Και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον· ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον». (Αποκάλυψις κα:4)

Υπάρχουμε μέσα στον Χριστό και ο Χριστός υπάρχει μέσα μας, είναι η κρυφή δύναμή μας, η δύναμη του Χριστού! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο από τον ίδιο τον Χριστό. Είναι Ανίκητος αλλά και φιλεύσπλαχνος και ελεήμων! Η Απόλυτη Αγάπη που θα μπορούσε να δοθεί, προέρχεται από Εκείνον προς όλα τα πλάσματα! «Και ό,τι αν ζητήσετε στο όνομά μου, θα το κάνω, για να δοξαστεί ο Πατέρας στον Υιό. Αν ζητήσετε κάτι στο όνομά μου, εγώ θα το κάνω». (Ιωάννης 14: 13 – 14)

Αλίμονο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν την Αλήθεια και τον Λόγο του Ιησού Χριστού. Και μακάριοι αυτοί που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και την Αγάπη Του για όλους εμάς. Διότι ο Χριστός νοιάζεται για τον καθένα χωριστά, σαν να ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που υπάρχει. Είμαστε πολύτιμοι για Εκείνον, κανέναν δεν αφήνει έξω από το ποίμνιό Του και με περίσσεια φροντίδα μας περιβάλλει και μας σκέπει.

Δεν έχει σημασία εάν θα βάλουμε τον Χριστό στην προσωρινή μας ζωής γρήγορα ή αργά. Σημασία έχει, όταν Τον επιλέξουμε να Τον πιστέψουμε βαθιά και απόλυτα και να Του δώσουμε εξουσία να μας οδηγήσει στο Φως. Εκείνος γνωρίζει και τη διαδρομή και τον προορισμό! Θα ποτίζει το αδύναμο «είναι» μας με επιμονή, υπομονή, προσμονή και ανάμνηση Φωτός! Και θα μας γεμίζει με λαχτάρα για Εκείνον. Θα προσδοκούμε την Αιώνια Ζωή και την απόλυτη επαφή με τον Θεό!

Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε τον Χριστό στη ζωή μας και την ύψιστη χαρά να ελπίζουμε σε Αυτόν! Φανταστείτε να ζούσαμε σε μία ζοφερή εποχή του παρελθόντος, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζανε τον Αληθινό Θεό και απλά ευχόντουσαν να έρθει γρήγορα ο θάνατος να τους λυτρώσει από την φρικτή ζωή τους. Βίωναν χωρίς καμία ελπίδα το παρόν και το μέλλον.

Εμείς όμως έχουμε και την Αλήθεια και τη Γνώση! Έχουμε τον Ιησού Χριστό! Η άγνοια δημιουργεί πλάνη και ο θάνατος φόβο, διότι δε γνωρίζεις ότι αυτός ο κόσμος είναι ψεύτικος και προσωρινός κι υπάρχει η Αιώνια και Αληθινή Ζωή.

Δυστυχώς τα λόγια του Χριστού παραμένουν ακόμη θεωρία για όλους μας, δεν έχουμε ακόμη εισέλθει στην ουσιαστική και δημιουργική αφομοίωση. Η νοοτροπία του Χριστού δεν μας έχει κυριεύσει ακόμη και δεν έχουμε καταφέρει να μεταμορφωθούμε. «Καὶ μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθε τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον» είπε ο Χριστός.

Δώστε εξουσία στον Χριστό και βάλτε Τον Καπετάνιο στην τρικυμιώδη ζωή σας. Θα σας οδηγήσει στον Αληθινό κόσμο του Φωτός και θα είστε σε απόλυτη επαφή με Εκείνον, γεμάτοι Φως και Αγάπη.

Ο Χριστός είναι η ΜΟΝΗ ΑΛΉΘΕΙΑ αυτού του κόσμου. Και η Αλήθεια που μας είπε είναι, ότι πρέπει να γυρίσουμε στην Φωτεινή Πατρίδα. Που αλλού μπορείς να γυρέψεις παρηγοριά κι ελπίδα, εάν όχι στο μοναδικό καταφύγιο;

Είναι ανάγκη του ανθρώπου να είναι σε διαρκή επαφή με τον Δημιουργό κι οτιδήποτε άλλο αποτελεί κόλαση. Η απουσία του Χριστού από την ζωή μας ισοδυναμεί με κόλαση.

Σας προτρέπω, σας προκαλώ και σας παρακαλώ, να αποκτήσετε επαφή με τον Χριστό και να Του μιλάτε. Άμεσα ανταποκρίνεται στο αίτημά σας, καθώς οι αυξανόμενες εξουσίες που δίνουν καθημερινά οι άνθρωποι στο κακό, ενεργοποιούν αυτόματα και άμεση επέμβαση του Χριστού όταν ζητάμε βοήθεια.

Έχουμε εξουσία να μιλάμε στον Χριστό ότι ώρα θέλουμε, ότι και αν κάνουμε. Εμείς νομίζουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε. Αποδειχθήκαμε αναξιόπιστοι και αδύναμοι στο παρελθόν, στον κόσμο του Φωτός και γι΄αυτό βρισκόμαστε φυλακισμένοι και υπό δοκιμή σε αυτή την επίγεια φυλακή.

Αφήστε όλα τα άγχη και τα προβλήματα στον Αρχηγό της Ζωής! Εκείνος μπορεί και θέλει να μας αλαφρώσει, απλά περιμένει να Του δώσουμε εξουσία για να επέμβει. Αρκεί να Τον επιλέξουμε! Νίκη του διαβόλου είναι όταν ξεχνούμε τον Θεό.

Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει, ποτέ δεν θα μας απογοητεύσει και πάντα θα μας ακούει και θα είναι δίπλα μας, μαζί μας.

Είναι παντού και κάθε στιγμή, εκεί που κλαίμε, που υποφέρουμε και είμαστε αδικημένοι. Μας αγαπάει όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε!!! Όλους! Δεν κάνει διακρίσεις!

Ο Χριστός δεν είναι προνόμιο των ενάρετων, αλλά είναι πρόκληση, ευλογία και λύτρωση, κυρίως των αμαρτωλών. Και ενώ όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όλοι είμαστε και εν δυνάμει λυτρωμένοι από τη Θεία Χάρη εάν ζητήσουμε συγχώρεση και Μετάβαση στον Αληθινό κόσμο του Τριαδικού Θεού. Η αμαρτία είναι ανθρώπινη, η απελπισία και η απόγνωση δαιμονική.

Κρατείστε την ελπίδα στον Χριστό και ξεκλειδώστε τις πύλες του Φωτός με την αγάπη της καρδιάς σας.

Δόξα Σοι ο Θεός, η μόνη Ελπίς ημών δόξα Σοι!

ΜΑΡΙΑ ✞Ιησούς Χριστός Νικά✞

photo pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •