• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλη Δευτέρα: Η αρχή των Παθών του Χριστού στο δρόμο προς τον Γολγοθά

Μεγάλη Δευτέρα: Η αρχή των Παθών του Χριστού στο δρόμο προς τον Γολγοθά

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού.

Μια Εβδομάδα σωματικών και ψυχικών βασάνων, απίστευτης βαρβαρότητας και απλαχνίας, που εξαπέλυσε το σκότος ενάντια στον Αρχηγό της Ζωής, με σκοπό να κάμψει τη δύναμη και τον αγώνα του Ιησού Χριστού κατά τη δύσκολη αποστολή Του, στον ψεύτικο αυτό κόσμο.

Όλες οι δυνάμεις του σκότους ενώνονται, ενορχηστρώνοντας ένα πανούργο σχέδιο δολοπλοκιών, δημαγωγίας, δωροδοκιών και ψευδομαρτυριών, στην τελική τους επίθεση, με σκοπό να νικήσουν τον Αρχηγό της Ζωής, να Τον λογχίσουν με το διαβασμένο με κατάρες μέταλλο, ώστε ο θάνατός Του στο Σταυρό να είναι βέβαιος και ποτέ να μην αναστηθεί, κερδίζοντας έτσι ο Σαμαέλ σατανάς, την απόλυτη κυριαρχία στον ψεύτικο κόσμο, όπως το ονειρευόταν.

Τυφλωμένος από το μίσος και τον απεριόριστο εγωισμό του, ο Αρχάγγελος του σκότους δεν μπορεί να δει, πόσο μικρός και αδύναμος είναι μπροστά στη Δύναμη του Αρχηγού της Ζωής. Πόση μωρία μπορεί να έχει το πνεύμα που βυθίζεται στο σκότος; Τόση, κι ακόμα περισσότερη, επέδειξε κι ο διάβολος, όταν τυφλωμένος από κακία, νόμισε, ότι μερικές κατάρες θα μπορούσαν να κρατήσουν νεκρή την ίδια τη Ζωή.

Ο Χριστός μας άντεξε όλα τα βάσανα, τα μαρτύρια και τις ταπεινώσεις, με καρτερία, υπομονή και προσευχή προς τον Πατέρα, από τον Οποίο έπαιρνε δύναμη και στήριξη, ώστε να συνεχίσει να αντέχει και στο τέλος να νικήσει, δίνοντας με τον τρόπο Του το παράδειγμα, να έχουμε θάρρος και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε κακία, βάσανο και σκοτεινιά, αφού κι Εκείνος μπόρεσε και τον νίκησε τον ψεύτικο αυτό κόσμο, εξαφάνισε το θάνατο κι έφερε τη Νίκη της Ζωής.

Έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς να νικήσουμε τον ψεύτικο κόσμο, ομολογώντας τον Αναστημένο Χριστό, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Αλήθεια που ήρθε και μας είπε για την ψευτιά αυτού του κόσμου που δεν έχει καμιά αξία, στηριζόμενοι στη Θεία Του Δύναμη, ώστε να κερδίσουμε το Φως και την Αιώνια Ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός Νικά πάντα και δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Είναι μέχρις εσχάτων μαζί με όσους επιζητούν τη Βασιλεία των Ουρανών και πάντα ενισχύει και προστατεύει αυτούς που θέλουν να είναι μαζί Του.

Αμήν να έρθει γρήγορα η ώρα, που θα τελειώσει ο Γολγοθάς του ψεύτικου κόσμου και θα έρθει η πολυπόθητη Ανάσταση.
Καλή Ανάσταση να έχουμε όλοι!

H φωνή της σιωπής / photo unsplash