Κάνε Κύριε ένα Θαύμα και για μένα

Όταν ο άνθρωπος που βρίσκεται στην ανάγκη ζητάει από τον Θεό ένα θαύμα, το ζητάει άμεσα.

Αυτό συμβαίνει γιατί μπαίνει μπροστά η ανθρώπινη λογική και ο εγωισμός. Νομίζουμε ότι αν πούμε χωρίς μετάνοια ”κάνε Θεέ μου ένα θαύμα” αυτό θα συμβεί. Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι.

Ο Χριστός μας δίνει την ελευθερία να κινούμαστε και να επιλέγουμε ελεύθερα. Έτσι, αν κάποιος άνθρωπος πλανηθεί είναι λόγω της ατομικής του βούλησης, δεν φταίει ο Θεός. Όταν, όμως, ύστερα από την πλάνη καταλάβει ο άνθρωπος το λάθος του και μετανοήσει, εξομολογηθεί και προσευχηθεί τότε μπορεί να ζητήσει από τον Χριστό αυτό που ποθεί. Μπορεί, βέβαια, η πλάνη στην οποία υπέπεσε να είναι τέτοιας διάστασης, ώστε να μην δικαιούται αυτό που ζητάει. Ο Χριστός όμως, είναι φιλεύσπλαχνος και ελεήμων Θεός. Ακόμα, και στον πιο αμαρτωλό άνθρωπο, αν ακολουθήσει μετάνοια, ο Χριστός θα δώσει ότι του ζητηθεί. Χρειάζεται, όμως, υπομονή.

Ο Χριστός μας δοκιμάζει για να διαπιστώσει ότι έχουμε αλλάξει. Μας δοκιμάζει όχι γιατί είναι τιμωρός, αλλά γιατί είναι στοργικός πατέρας και θέλει να ελέγξει τη πνευματική μας δύναμη. Τις πιο πολλές φορές ο χρόνος περνάει αργά για τον αιτούντα την Θεία Χάρη, με αποτέλεσμα να απελπίζεται. Θέλει υπομονή. Υπομονή και πίστη. Ο Θεός ξέρει και μας οικονομεί με στοργή. Κάποια στιγμή, με μεγαλοπρεπή τρόπο θα δώσει απλόχερα στον καθένα που επιθυμεί ένα θαύμα, αυτό που ζητάει, ότι και να είναι, αρκεί να είναι από καρδιάς ευχή.

Μην απελπίζεστε, γιατί έτσι μόνο χαίρεται ο εχθρός. Μην είστε ολιγόπιστοι, γιατί έτσι στεναχωρούμε τον Κύριο. Να έχετε πίστη δυνατή, καθαρή προσευχή και ταπείνωση. Ο Θεός βλέπει και είναι δίκαιος πάντοτε. Ζητήστε Του και θα σας δώσει. Ζητήστε Του και θα σας δώσει ακόμα περισσότερα από ό,τι ζητήσατε. Αρκεί και έχετε υπομονή αδέρφια. Υπομονή και ταπείνωση. Ιησούς Χριστός Νικά πάντοτε….Δόξα Σοι αιώνιε Θεέ, Τριάς Αγία δόξα Σοι.

 Γιώργος Κωστόπουλος