Η Πόρτα…

Ο πλανήτης Γη είναι ένας σκληρός και βίαιος πλανήτης…

Η ιστορία του, το αποδεικνύει αυτό απο τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Εκτός απο αυτό όμως, η ζωή μας είναι γεμάτη με βάρη, άγχη κι υποχρεώσεις. Δουλειά, ανεργία, προβλήματα, λογαριασμοί και τρέξιμο.

Φαντάσου να υπήρχε κάποια πληροφόρηση απο τα αρχαία χρόνια, όπως με το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα. Να υπήρχε μια πόρτα κάπου, πάνω στον πλανήτη, που θα σε οδηγούσε σε έναν άλλον καλύτερο κόσμο. Αυτήν την πόρτα θα την αναγνώριζες απο τις ακτίνες του Φωτός που θα ξετρύπωναν απο τις χαραμάδες της.

Μετά απο ταξίδια, κούραση και ταλαιπωρία, την βρίσκεις μπροστά σου. Την ανοίγεις σιγά- σιγά. Ανοίγεις τα μάτια σου και βλεπεις να ξεδιπλώνεται μπροστα σου ένας άλλος κόσμος, που ποτέ δεν είχες ξαναδεί. Επικρατεί μια αξεπέραστη γαλήνη κι ένα όμορφο γλυκό κι απέραντο Φως. Σε αυτόν τον κόσμο, πίσω απτην πόρτα, δεν υπάρχουν πόλεμοι, καταστροφές, μίσος, φθόνος, ζήλεια, χρήμα, υποχρεώσεις, άγχη, λογαριασμοί, τσακωμοί, ενοχές, απελπισία, απογοήτευση, ασθένειες. Εκεί δεν υπάρχει ο μέγιστος φόβος που ονομάζεται ” θάνατος ”.

Αν έβρισκες αυτήν την πόρτα θα έμπαινες μέσα ή θα διάλεγες τον κόσμο που ζεις τώρα;;
Φαντάσου το… Ένας κόσμος γεμάτος Φως, Αγάπη, Ευτυχία κι ασταμάτητη Δημιουργία. Ακούγεται τρελό, ονειρικό κι άπιαστο, μα αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Βλέπεις, εδώ που είμαστε, ζούμε την πλήρη αντίθεση των προσδοκιών, των ονείρων και των δυνατοτήτων μας.

Τι μας εμποδίζει να βρούμε αυτήν την πόρτα;; Που είναι να πάμε;;;
Εδώ είναι το θέμα μας. Θέλουμε να υπάρχει η πόρτα, κυριολεκτικά. Να την δούμε με τα μάτια μας, να την αγγίξουμε με τα χέρια μας. Έτσι σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Χειροπιαστά κι υλικά πράγματα δηλαδή.
Αν σου πω, πως αυτήν την πόρτα την ψάχνεις, σε κάθε στόχο κι όνειρό σου;;; Κι όταν δεν γνώριζες την ύπαρξή της, αυτήν έψαχνες και συνεχίζεις να ψάχνεις.

Τα όνειρα και οι στόχοι, έχουν πάντα ως αποτέλεσμα ένα ή περισσότερα συναισθήματα που θέλουμε να νιώθουμε για την υπόλοιπη ζωή μας. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι/ εκείνες που απλά θέλουν την κυριαρχία σε υλικά, ανθρώπους και σε ολόκληρο τον πλανήτη αν μπορούσαν.
Ας πούμε όμως για τους υπόλοιπους.

Στόχοι κι Όνειρα:

 • Χρήματα, για τα συναισθήματα:
  Άνεσης, Ασφάλειας, Ελευθερίας, Δημιουργίας.
 • Οικογένεια, για τα συναισθήματα:
  Αγάπης, Φροντίδας, Χαράς, Συνεργασίας, Ασφάλειας, Εμπιστοσύνης, Δημιουργίας
 • Υγεία, για τα συναισθήματα:
  Ασφάλειας, Χαράς, Ελευθερίας, Άνεσης, Δημιουργίας
 • Σχέσεις και φιλίες, για τα συναισθήματα:
  Αγάπης, Ασφάλειας, Δημιουργίας Φροντίδας, Εμπιστοσύνης, Χαράς, Συνεργασίας.

Μάθαμε αυτά τα συναισθήματα να τα κυνηγάμε μέσω υλικών, όντας σε υλικό κόσμο. Στον πραγματικό κόσμο όμως, όλα αυτά θα τα έχεις χωρίς να παλεύεις και να βασανίζεσαι.. Απλά θα τα νιώθεις κάθε στιγμή, για πάντα.

Όσα είπε, όσα έκανε κι όσα έζησε ο Ιησούς Χριστός, είναι αυτή η πόρτα.. Και το απέδειξε.. Εσύ είσαι εδώ για να βρεις τα κλειδιά του πνεύματος και της ψυχής, μέσα απο εμπειρίες, βιώματα, δάκρυα, πόνο, προβλήματα..

Θες έναν τέτοιον υπέροχο κόσμο για παντα;;; Θα τον έχεις. Αλλά γι’ αυτόν τον κόσμο σκέψου με την καρδιά κι όχι με την ”λογική” του πλανήτη Γη.
Θες να είσαι σε αυτόν τον αληθινό κι υπέροχο κόσμο, νιώθοντας για πάντα αγάπη, γαλήνη, ευτυχία κι ελευθερία;; Ζήτα να τον αποκτήσεις.

Kι όταν είσαι έτοιμος/ έτοιμη, θα βρεθείς εκεί… Για πάντα.
Και θα κάνεις όσα δεν σε άφησε αυτός ο σκληρός κόσμος να κάνεις…
Και θα προσφέρεις όσα δεν σε άφησε αυτός ο σκληρός κόσμος να προσφέρεις…
Και θα αγαπάς και θα αγαπιέσαι όσο ποτέ άλλοτε..

Θέλεις;;;;

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
ΜΙΧΑΕΛΑ

photo pexels

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •