Η φυλακή μας

Ποιος είναι ο ορισμός της φυλακής;

Νιώθεις φυλακισμένος, όταν δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις, όταν η δημιουργικότητά σου περιορίζεται, όταν ανακόπτεται ή όταν καταργείται. Όταν υπάρχουν όρια στις επιθυμίες σου ή όταν υπάρχουν όρια στο χώρο που υπάρχεις. Ακόμη και η ύπαρξη του χρόνου είναι δεσμευτική και αγχωτική και σε περιορίζει. Όλα γύρω από εμάς, μας διοχετεύουν έναν περιορισμό, μία στενότητα και κατ’ επέκταση άγχος.

Πιέζει το μάτριξ – ο εικονικός κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε – προς όλες τις κατευθύνσεις στο χώρο, αλλά και στο χρόνο. Πεπερασμένο είναι, μικρό και στενάχωρο. Δεν χωράει το ελεύθερο πνεύμα. Άλλωστε ένας κόκκος άμμου είναι σε σχέση με το πρώτο επίπεδο της αληθινής δημιουργίας του Θεού και με ημερομηνία λήξεως.

Αλίμονο σε αυτόν που αρκείται στα λίγα, τα εφήμερα και απατηλά. Αλίμονο σε αυτόν που ικανοποιείται σε έναν κόσμο ψεύτικο, γεμάτο κακία. Αλίμονο σε αυτόν που εθίζεται στο σκοτάδι και δεν αναζητά το ΦΩΣ!

Αλίμονο σε αυτόν που ικανοποιείται με ψίχουλα και δεν διεκδικεί τα πάντα. Αλίμονο σε αυτόν που φλερτάρει με το 0 και δεν αναρριχάται στην κλίμακα των 56 βαθμίδων, προσπαθώντας να προσεγγίσει το Θεό! Αλίμονο σε αυτόν που δεν επιθυμεί να ανελιχθεί και να ανυψωθεί.

Ο κόσμος αυτός είναι μικρός και ανήλιαγος. Ο κατασκευαστής του είναι μισάνθρωπος και πατέρας του είναι το σκότος. Κατά συνέπεια πως μπορεί να ικανοποιηθεί η ανθρώπινη ψυχή και το ελεύθερο πνεύμα, μέσα σε ένα τέτοιο κατασκεύασμα; Χάσαμε κάτι υπερπολύτιμο, την ελευθερία μας και φυσικά ξεχάσαμε τον Θεό και την τελειότητά Tου.

Εάν κλείσουμε τις πέντε εισόδους επιρροής του μάτριξ, τις αισθήσεις μας, θα δούμε με τα “μάτια” του νου και της ψυχής, τα “σίδερα” της φυλακής μας. Και μαζί με αυτά θα δούμε και τους αιώνιους εχθρούς μας, τους δεσμοφύλακές μας, που μας ταΐζουν ψεύτικους επηρεασμούς και άγχη, ώστε να μας κρατούν φοβισμένους, υποταγμένους και χωρίς επιθυμία απόδρασης από τη φυλακή μας.

Είμαστε αξιολύπητοι, διότι είμαστε δειλοί και χωρίς Γνώση. Μας εκπαίδευσαν να αρκούμαστε στα λίγα, διότι είναι ελάχιστα αυτά που μπορούμε να έχουμε μέσα στη φυλακή μας. Τα είχαμε όλα στον κόσμο του Φωτός και τα απαρνηθήκαμε, διότι ήμασταν εγωιστές, αφελείς και ευκολόπιστοι. Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι στην πορεία και παρά την κατάντια μας, δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τα λάθη μας.

Και τώρα εδώ μέσα, σε έναν κόσμο που προωθεί με τα τσιράκια του τον καθολικό έλεγχο και αφανισμό των ανθρώπων, ακόμη σκεφτόμαστε ρομαντικά και αναζητούμε την ευτυχία! Μα πως μπορεί να συμβεί αυτό μέσα σε μία φυλακή;

Ο Χριστός ήρθε και μας είπε την Αλήθεια. Μίλησε για το Φως και το σκοτάδι, μίλησε για την απάτη του κόσμου και μας υποσχέθηκε την αιώνια, ελεύθερη ζωή στον δικό Του κόσμο του Φωτός. Κι εμείς δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, συνεχίζουμε να επιλέγουμε τον κόσμο που μας παρουσιάζουν οι δεσμοφύλακές μας. Εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις του φθαρτού σώματος που έχουμε σε αυτόν τον απατηλό κόσμο και όχι τα λόγια του Χριστού. Καλύπτουμε τις ανάγκες του σώματος και αγνοούμε την ψυχή μας που κραυγάζει για ελευθερία.

Ο Χριστός θέλει να Τον πιστέψουμε και να αποδράσουμε από τη φυλακή μας. Αλλά εμείς είμαστε δειλοί, ευκολόπιστοι και αδαείς. Γινήκαμε μικροπρεπείς, μέσα από τις επιρροές του μάτριξ και ξεχάσαμε ποιοι είμαστε. Ξεχάσαμε για ποιο λόγο δημιουργηθήκαμε, ξεχάσαμε πως είναι να υπάρχεις στο Φως, ξεχάσαμε τις περισσότερες των περιπτώσεων τον ίδιο το Θεό και ξεχάσαμε να αγαπάμε και να ευχαριστούμε τον Δημιουργό.

Μας θύμισε ή μας γνώρισε την Αλήθεια και ο Χριστός και ο Ταξιδευτής και περιμένουν από εμάς να σπάσουμε τα όρια της φυλακής μας, με αντικλείδι την αγάπη και τη θέλησή μας για το Φως. Είναι απλό, είναι εφικτό και πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει εδώ κάτω, στις εσχατιές του κόσμου, πέραν από την ανθρώπινη βλακεία και τον εγωισμό μας.

Εμπρός λοιπόν, να πατάξουμε όλα τα πάθη που μας αιχμαλωτίζουν και να καταργήσουμε τα όρια της φυλακής μας. Και μπορούμε, και πρέπει να αποδράσουμε, με εντολή Θεού, ο οποίος θέλει όλα τα πλάσματα να πάνε στο Φως!

Δόξα Σοι ο Θεός, η μόνη ελπίς ημών δόξα Σοι!

ΜΑΡΙΑ ✞Ιησούς Χριστός Νικά✞

photo unsplash