Η επιβράβευση της αχαριστίας

Είδαμε όλοι τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου την "παρέλαση" κάποιων αχαρακτήριστων, με θυμό και αγανάκτηση που δεν έχουν κοπάσει.

 Τέτοιες μέρες κάποιοι μας δείχνουν πόσο εκτιμούν όσα έγιναν για να είναι σήμερα ελεύθεροι και να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, σε βαθμό ασυδωσίας, ακόμη και με τέτοιον επαίσχυντο τρόπο.

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/paratisan-tin-parelasi-kai-ekanan-break-dance-v/

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/ametanoita-ta-10-koritsia-poy-parelasan/

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/deite-to-vinteo-etsi-proetoimastikan/

Δεν περιμένω βέβαια και κάτι καλύτερο, από δήθεν επαναστάτες της κουλτούρας, που πρεσβεύουν και μισούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πατρίδα και το έθνος. Το ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο, δείχνει το πόσο έχουν αποθρασυνθεί, για να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις σε ιερές ημέρες.
Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι, πως βρίσκουν χειροκροτητές που τους επιδοκιμάζουν δημοσίως και λόγω της ιδιότητάς τους, παρέχουν κάλυψη σε τέτοια συμβάντα, που ίσως πολλαπλασιαστούν στο μέλλον. Αρκεί να μην τους πειράζουν τα pride και τις γυμνές ποδηλατοδομίες, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την “κλιματική αλλαγή”, ή εκδηλώσεις για δήθεν πεσόντες σε αγώνες που κατασκευάστηκαν εκ των υστέρων…
Οι οποίοι υποστηρικτές, συγκρίνουν μια επιθεώρηση ή μια κωμική σειρά, με το χρέος του να τιμήσεις όσους έδωσαν τη ζωή τους οικειοθελώς, παλεύοντας υπέρ βωμών και εστιών. Ας τους χαίρονται όσοι τους έδωσαν αξιώματα, κι ας αναλογιστούν αν έπραξαν σωστά κι αν θα το επαναλάβουν στο μέλλον.

https://www.el.gr/ellada/kommata/sygcharitiria-edosan-apo-ton-syriza-st/

https://www.el.gr/ellada/kommata/o-vernardakis-toy-syriza-apotheonei-ti/

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/zitoyn-eytheos-katargisi-ton-ethnikon-p/

Δεν σκέφτονται -ή δε θέλουν να σκεφτούν- πως αν κάτι τέτοιο γινόταν σε αριστερά καθεστώτα, τα οποία “θεοποιούν”, θα είχαν στην καλύτερη περίπτωση συλληφθεί και φυλακιστεί επ΄αόριστον ή στην χειρότερη θα είχαν εκτελεστεί για παραδειγματισμό. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο…άλλωστε όλοι στις παρελάσεις τους για νίκες, απελευθερώσεις, ανεξαρτησίες, επανενώσεις αποτίουν φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης για όσα απολαμβάνουν.    
Προφανώς όλοι αυτοί θα προτιμούσαν να μιλάνε σήμερα γερμανικά, ιταλικά, βουλγάρικα, τούρκικα, ή και περσικά ακόμη, για να το πάω πιο πίσω στο χρόνο. Ή να ήταν γιουσουφάκια ή “αποσκευές” στη συλλογή του χαρεμιού του αφέντη τους και να εξασκούσαν εκεί τα “δημοκρατικά τους δικαιώματα κι ελευθερίες”…….ή και μην είχαν υπήρχαν ακόμη….
Ευτυχώς υπάρχει ακόμη ένα κομμάτι που αντιστέκεται.

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/etsi-apantane-oi-ellines-stis-pitsiri/

Συγκρίνετε απλά τα παραπάνω με το εξής:

https://www.el.gr/ethnos/istoria/ths-ta-edwsa-ths-patridas-kai-ta-dyo/


Κλείνοντας θα προσθέσω τα λόγια του πατρός Σάββα Αχιλλέως: “όποιος δεν αγαπάει την επίγεια πατρίδα του, δεν αγαπάει και την επουράνιο”.

(ασήμαντος)

photo pexels


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •