Η Αγάπη του Ιησού Χριστού

Θέλω να γράψω λίγες γραμμές για την Αγάπη του Ιησού Χριστού και πριν ακόμη ξεκινήσω, αγαλλιάζει το είναι μου σε αυτήν την σκέψη!

Και μεταξύ μας… ανάμεσα στις λέξεις κυλούν και κάμποσα δάκρυα που μπερδεύονται με συναισθήματα και λαχτάρα για Εκείνον.

Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο τέλειο, απόλυτο, αγνό, καθαρό, λαμπερό, δυνατό, από την Αγάπη του Ιησού Χριστού για όλα τα πλάσματα. Μια αγάπη που την μοιράζει απλόχερα σε όλους μας και που δεν ζητάει ποτέ τίποτα από εμάς! Μας αγαπάει πάντοτε, δεν σταματά ποτέ να μας αγαπάει και είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να μας αγαπάει, περιμένοντας απλά να στραφούμε προς Εκείνον, να Του μιλήσουμε και να Του ζητήσουμε να μας πάρει τα βάρη.

Το μεγαλείο Του ανυπέρβλητο. Η Δύναμή Του και το Φως Του αδύνατον να περιγραφούν με λέξεις. Το μυαλό μας αδύνατον να συλλάβει τη Δημιουργία του Θεού. Μόνο εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στα λόγια Του: «Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή» και «Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς».

Αφεθείτε σε Εκείνον, Εμπιστευθείτε Τον και αφήστε Τον να σας οδηγήσει κοντά Του. Μην ξεχνάτε όμως, ότι «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν, καὶ ὀλίγοι εἰσὶν οἱ εὑρίσκοντες αὐτήν».
Με συγκλονίζει η Αγάπη Του! Αστραπιαία είναι κοντά μας, αρκεί να Τον καλέσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθειά Του. Είμαστε φυλακισμένοι, ανόητοι και γεμάτοι κακία σε ένα απειροελάχιστο “τίποτα” της Δημιουργίας του Θεού. Πάραυτα ο Χριστός μας αγαπά αληθινά και δεν μας εγκαταλείπει ποτέ.

Είναι αδύνατον να αντιληφθούμε το μεγαλείο Του, έχουμε μάθει όμως για την απόλυτη Ταπείνωσή Του, το μαρτύριό Του και τη θυσία Του εδώ στη Γη για εμάς τους άθλιους. Η σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού καταμαρτυρά την ατελεύτητη Αγάπη Του για τα ανθρώπινα πλάσματα. Ο Θεάνθρωπος Χριστός γεννήθηκε με τον πιο ταπεινό τρόπο, έζησε με μέγιστη αρετή και ταπείνωση, ήταν ο τέλειος άνθρωπος εδώ στη Γη, αλλά οι άνθρωποι Τον συκοφάντησαν, Τον λοιδόρησαν και Τον σταύρωσαν άδικα!

Μην έχετε ίχνος αμφιβολίας ούτε για την Αγάπη Του, ούτε για τη Δύναμή Του, ούτε για την Συγχώρεση Του! Είναι ο Χριστός Μας, ο δικός Μας Χριστός!

Μας αγαπά με όλα τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας και ΔΕΝ μας εγκαταλείπει ποτέ! Μια στιγμή αρκεί για να καταστραφούμε, αλλά και μια στιγμή αρκεί για να αλλάξουμε την ζωή μας και να σωθούμε. Διαλέξτε κατεύθυνση. Όσο ασφυκτική και αν είναι η ζωή μας, υπάρχει πάντοτε η Ελεύθερη βούληση. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε και βλέπετε τη ζωή και γίνετε Πολεμιστές της Ειμαρμένης, διαθέσιμοι στον Ιησού Χριστό.

Αγάπη, αγάπη, αγάπη.. μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας και τον Ιησού Χριστό στην καρδιά μας. Ο Αρχηγός της Ζωής δείχνει σε όλους μας, τον τρόπο να αγαπάμε. Με ανιδιοτέλεια και συγχώρεση. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η κρίση ακολουθεί για όλους και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνουμε λογαριασμό στη κυριολεξία. Συν και πλην. Και πρέπει να παλέψουμε εδώ που είμαστε, ώστε το πρόσημο να βγει θετικό και να ακολουθήσουμε τον Χριστό στο Αιώνιο Φως.

Τελικά η Αγάπη σώζει! Η Αγάπη που εισπράττουμε σώζει, αλλά και η αγάπη που προσφέρουμε σώζει. Σωζόμαστε από τον ψεύτικο και άθλιο κόσμο που ζούμε και θέτουμε σοβαρή υποψηφιότητα για Μετάβαση στο Φως και στην Αιώνια Ζωή.

Αφήστε ορθάνοιχτο το είναι σας να εισέλθει η Αγάπη του Ιησού και να το πλημμυρίσει. Νιώστε Τον, αγαπήστε Τον και κυρίως εμπιστευθείτε Τον! Είναι λυτρωτικό να αφήνεις όλα σου τα βάρη σε Εκείνον και να κρατάς το πάντα απλωμένο χέρι Του. Κρατήστε Τον γερά και μην Τον αφήσετε ποτέ! Είναι δαιμονική επιρροή να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι άξιος για την αγάπη Του. Διότι τότε είναι που Τον χρειάζεσαι περισσότερο, όταν έχεις πέσει χαμηλά και αναζητάς κάποιον να σε σηκώσει. Ο Ιησούς Χριστός δεν κάνει διακρίσεις, μας αγαπά όλους ασύλληπτα πολύ και γνωρίζει τις αδυναμίες μας και τους φόβους μας.

Για να μας βοηθήσει όμως πρέπει να του δώσουμε εξουσία να επέμβει. Και ο μόνος τρόπος γι΄αυτό είναι να Του μιλήσουμε απευθείας και να ζητήσουμε βοήθεια. Να θυμόμαστε πάντοτε όμως, ότι δεν χαρίζει υλικά αγαθά και επιτυχίες στον κόσμο αυτό που ζούμε. Αυτά τα προσφέρει ο διάβολος. Ο Χριστός δίνει πνευματική και συναισθηματική γαλήνη και σε ανακουφίζει από τους φόβους και τα άγχη του κόσμου μας. Και αυτά τα αγαθά του Κυρίου μας είναι αρκετά για να πολεμήσουμε στην καθημερινότητά μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διότι «Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται».

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου με τίτλο «Να θυμάστε τον Χριστό»:

Το είπε ο Χριστός: «τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησην», να με θυμάστε.
Γιατί να Τον θυμάστε; Για τί άλλο;

Για να Του μιλάτε! Γι’ αυτό πρέπει να Τον θυμάστε!
Κι αυτό το πράγμα το μετέτρεψαν, σε μια διαδικασία science fiction.
«Να με θυμάστε», γιατί όταν Τον ξεχνάτε, δεν Του μιλάτε και όταν δεν Του μιλάτε, δεν κάνετε αυτό που έλεγε ο Παπασάββας: «Όλα τα άγχη, όλους τους μπελάδες, όλες τις απελπισίες, όλα τα προβλήματα, κάνε τα ένα πακετάκι και άστο στα πόδια Του και Αυτός θα κανονίσει». Γιατί Αυτός κανονίζει!

Είναι παντού, όλη η σφαιρική φυλακή, μέσα Του είναι! Δεν υπάρχει μέρος που να είναι μακριά από Αυτόν, είναι παντού! Δεν υπάρχει μέρος που να είναι κρυφά από Αυτόν! Ό,τι σκέφτεστε, το σκέφτεστε φωναχτά, μπροστά Του! Ό,τι κάνετε, το κάνετε φανερά, μπροστά Του! Μην Τον ξεχνάτε, είναι παντού! Είναι μέσα σας, έξω, γύρω σας, είναι παντού! Και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Δεν γίνεται, να έχεις με το μέρος σου το αφεντικό και να ξεχνιέσαι, να Τον ξεχνάς και να ασχολείσαι με τα άγχη και τις στεναχώριες, που σου δίνουν οι σιχαμεροί δούλοι του Χάους. Μιλήστε Του!!!

Ο ίδιος είπε: «Φορτώστε τα σε μένα». Λοιπόν, φορτώστε Του τα πάντα. Αντέχει τα πάντα! Γιατί η αγάπη που έχει για τα δημιουργήματα, που έδωσε εντολή να γίνουν, είναι εξωπραγματική για εμάς. Γιατί εμείς, δεν έχουμε την ικανότητα, εδώ -σαν κάτοχοι των μποτ, μέσα σε αυτό το level, εδώ που ζούμε, σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο- δεν έχουμε καν την δυνατότητα να αντιληφθούμε, τι θα πει Αγάπη.

-Τέλος αποσπάσματος.

Ολοκλήρωνα το κείμενο ακούγοντας Hans Zimmer – Pandora και οι νότες σαν άνεμος ανακάτευαν τις σκέψεις μου, τις λέξεις και τα συναισθήματά μου, απογειώνοντάς τα.
Σας εύχομαι από καρδιάς να Τον καλέσετε κοντά σας, να Τον Αγαπήσετε και να ζείτε μαζί Του. Να ζητάτε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και τη Δικαιοσύνη Του και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν.

Δόξα Σοι ο Θεός, η μόνη ελπίς ημών δόξα Σοι!

ΜΑΡΙΑ ✞Ιησούς Χριστός Νικά✞

photo pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...