Η σεξουαλικοποίηση των πάντων

Δεν είναι μυστικό πως το σεξ πουλάει.

Χιλιάδες επί χιλιάδων διαφημίσεων δείχνουν κάποια γυναίκα ή κάποιον άνδρα με ελάχιστα έως καθόλου ρούχα, να διαφημίζουν κάποιο προϊόν που τις περισσότερες φορές δεν έχει να κάνει τίποτα με το σεξ.


Διαφημίσεις τροφίμων, αναψυκτικών, αυτοκινήτων και λογισμικών για υπολογιστές, προβάλουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας σεξουαλικά υπονοούμενα για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Όμως το θέμα δεν είναι απλά πως το σεξ χρησιμοποιείται σαν μέσο προώθησης του οποιουδήποτε προϊόντος, αλλά το γεγονός πως όλοι βομβαρδίζονται από συνειδητά και υποσυνείδητα μηνύματα 24 ώρες το 24ωρο. Είτε είστε μέσα στο σπίτι, είτε έξω στο δρόμο, θα παρατηρήσετε πως σας περικυκλώνουν δεκάδες διαφημίσεις, από τις οποίες ένα μεγάλο μέρος τους, περιέχει άσεμνο περιεχόμενο. Αφίσες σε δρόμους και τζαμαρίες καταστημάτων και διαφημίσεις στην τηλεόραση και το διαδίκτυο έχουν γίνει πλέον κάτι όχι απλά καθημερινό, αλλά αναπόφευκτο. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά, σε έναν κόσμο γεμάτο με διαφημίσεις.

Οι διαφημίσεις όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε απλά προϊόντα. Μέχρι και οι άνθρωποι έχουν γίνει ζωντανές διαφημίσεις του εαυτού τους, προβάλλοντας αυτά που θέλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ, Μάιλι Σάιρους. Από μικρή ηλικία, η Μάιλι έδειξε ταλέντο στο τραγούδι και στην υποκριτική, με αποτέλεσμα η Ντίσνεϊ να της δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην νεανική σειρά «Χάνα Μοντάνα». Η τεράστια επιτυχία της σειράς, έκανε πασίγνωστη την χαριτωμένη και αξιαγάπητη «Χάνα Μοντάνα», με εκατομμύρια μικρά κοριτσάκια από όλο τον κόσμο να την βλέπουν σαν είδωλο. Τα χρόνια πέρασαν όμως, και η 23χρονη πλέον Μάιλι, δεν θυμίζει τίποτα από τον παλιό εαυτό της.


Οι άσεμνες χειρονομίες, η ανεξέλεγκτη αθυροστομία και η περίεργη γκαρνταρόμπα της, σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την παλιά Μάιλι. Παρ’όλα αυτά όμως, τα έφηβα κοριτσάκια συνεχίζουν να παίρνουν παράδειγμα από την γνωστή τραγουδίστρια και να την έχουν σαν πρότυπο, επειδή πολύ απλά, την έχουν συνηθίσει. Όσο άσχημη και να γίνει η συμπεριφορά της και όσο τοξικός και να γίνει ο χαρακτήρας της, οι φαν της Μάιλι θα συνεχίζουν να δέχονται την πλύση εγκεφάλου και να θεωρούν πως το μόνο που κάνει η αγαπημένη τους ποπ σταρ, είναι να εκφράζει τον εαυτό της. Και δεν είναι μόνο η Μάιλι Σάιρους το μαύρο πρόβατο της υπόθεσης. Η σύγχρονη βιομηχανία της ποπ μουσικής είναι γεμάτη από παραδείγματα παρόμοια με το προηγούμενο.

Το πιο συγκλονιστικό απ’όλα όμως, είναι το γεγονός πως αυτή η σεξουαλικοποίηση των πραγμάτων, αλλά και των ανθρώπων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Όλα αυτά είναι πλέον καθημερινά και συνηθισμένα. Αυτό που μας χτυπάει την πόρτα πλέον, είναι η ανεξέλεγκτη ανωμαλία και η σεξουαλική ασυδοσία κάθε είδους. Ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία, παιδεραστία και πολλά ακόμα πράγματα θεωρούνται ήδη αποδεκτά από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και προωθούνται ασταμάτητα και αδυσώπητα από τους δούλους της Νέας Τάξης. Με την βοήθεια του ίντερνετ, η προώθηση γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά και εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα της παγκόσμιας προπαγάνδας υπέρ του «απελευθερωμένου» τρόπου ζωής και της αποδοχής του κάθε ανώμαλου στην σύγχρονη κοινωνία. Ειδικά το θέμα της παιδεραστίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με εκατομμύρια μουσουλμάνων που εισέρχονται στον δυτικό κόσμο να θεωρούν τον γάμο, αλλά και τον βιασμό μικρών κοριτσιών κάτι απόλυτα συνηθισμένο. Η πολύ γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα, Salon.com, πρόσφατα είχε ανεβάσει ένα άρθρο με τίτλο «Είμαι παιδόφιλος, όχι τέρας», προσπαθώντας να παρουσιάσει έναν άνδρα που «την βρίσκει» με ανήλικα κοριτσάκια, σαν ένα θύμα μη ελεγχόμενων περιστάσεων.

Επίσης, με τη βοήθεια του διαδικτύου, ο καθένας – ακόμα και μικρά παιδιά – μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε είδους σεξουαλικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το πόσο ανήθικο μπορεί να θεωρείται. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο για κάποιον που θέλει να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Κρίνοντας από τον ρυθμό της προώθησης της κάθε είδους ανωμαλίας, τα ελάχιστα πλέον ηθικά όρια που έχουν απομείνει, φαίνεται πως θα διαλυθούν σύντομα, και η ακολασία θα αρχίσει να οργιάζει ελεύθερα στους δρόμους των πόλεων και δεν θα υπάρχει τίποτα που να μπορεί να την σταματήσει. Ένας άγραφος κανόνας του διαδικτύου λέει: «Αν κάτι υπάρχει στο διαδίκτυο, τότε υπάρχει και η πορνογραφική έκδοσή του». Πόσο κοντά είμαστε στο να αρχίσει να εφαρμόζεται αυτός ο κανόνας και στην καθημερινή ζωή;

Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu