ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ

Ο τίτλος είναι αντιφατικός. Όμως…

Το πολιτικό φάσμα δεν είναι ισορροπημένο. Εδώ και κάποιες δεκαετίες, η αριστερά κατάφερε να επικρατήσει ιδεολογικά στην ελληνική κοινωνία. Μεθοδικά και υπομονετικά – όπως κάνουν πάντα οι εκπαιδευμένοι στην κομμουνιστική νοοτροπία – κυριάρχησαν στην παιδεία και στην ενημέρωση και τελικά, στα μυαλά του μέσου Έλληνα.

Αντίθετα, η δεξιά νοοτροπία, μετά την δικτατορία, παρουσιάστηκε όχι μόνο ενοχική, αλλά εξάγνισε και αγιοποίησε την αριστερά. Έτσι, ο αριστερός είναι εξ’ ορισμού ηθικός, εργατικός, δυναμικός, πρωτοπόρος, ενώ αντίθετα ο δεξιός είναι ένας συντηρητικός, κακομοίρης μικροαστός, με τάσεις χαφιεδισμού…

Με τον τρόπο αυτό, οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και έχουν μετατοπιστεί στο ιδεολογικό φάσμα, σύμφωνα με τα συμφέροντα της αριστεράς. Παραδείγματα:

1 Ακροδεξιός

Ορθός ορισμός:

Ο φανατικός υπέρμαχος του Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια που δεν δέχεται τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Επικρατών ορισμός:

Οποιοσδήποτε πατριώτης δηλώνει «πρώτα η Ελλάδα» χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός.

2. Ακροαριστερός

Ορθος ορισμός:

Ο φανατικός άθεος ή ουδετερόθρησκος διεθνιστής που δεν δέχεται τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Επικρατών ορισμός:

Ο αγωνιστής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καμιά φορά πάνω στην αγωνιστικότητά του παρεκτρέπεται…

3. Κεντρώος

Ορθος ορισμός:

Ο πατριώτης δημοκράτης που σιχαίνεται εξίσου τον δεξιό φασισμό και τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό.

Επικρατών ορισμός:

Ο συντηρητικός αριστερός (δηλ. αρκετός διεθνισμός, κάτι ψιλά πατριωτισμού κτλ).

Πιο απλά. Ο πραγματικός κεντρώος, σήμερα χαρακτηρίζεται ακροδεξιός. Ο πραγματικός δεξιός, σήμερα χαρακτηρίζεται ναζί δολοφόνος. Ο πραγματικός αριστερός, σήμερα χαρακτηρίζεται αγωνιστής δημοκράτης.

Άρα, σχηματικά ισχύουν τα παρακάτω:


Στο απλοϊκό αυτό σχήμα, γίνεται εύκολα κατανοητή, η προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τους δεξιούς και κεντρώους πολιτικούς, ώστε να συμπιεστεί η αριστερή επικράτηση και να ισορροπήσει το ιδεολογικό φάσμα.

Άρα, όποιος επιθυμεί το μέτρο, καταλαβαίνει ότι πρέπει να δηλώνει δεξιός, αφού ο δεξιός του σήμερα, είναι το πολύ, ο αριστερίζων κεντρώος του 1960.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι το ιδιώνυμο (το νόμο δηλαδή, με τον οποίο η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι παράνομη) έθεσε ο Ελ. Βενιζέλος το 1929 και εκ νέου η κυβέρνηση του 1947, με συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου (του γνωστού γέρου της δημοκρατίας…).

Giorgos11

photo pexels

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •