• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δυσάρεστος όποιος λέει την αλήθεια, στο μέλλον όμως θα δικαιωθεί. ΒΙΝΤΕΟ (Ελ.Υποτ.)

Δυσάρεστος όποιος λέει την αλήθεια, στο μέλλον όμως θα δικαιωθεί. ΒΙΝΤΕΟ (Ελ.Υποτ.)

Πολλές φορές ακούμε πράγματα, που ενώ μέσα μας καταλαβαίνουμε ότι είναι η πικρή αλήθεια, δεν μας αρέσει καθόλου να τα ακούμε.

Η πραγματικότητα δεν είναι αποδεκτή, ιδιαίτερα όταν μας είναι δυσάρεστη και δύσκολη. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον, όσον αφορά τα πολιτικά θέματα, τα οποία μας προκαλούν δυσφορία και μας προβληματίζουν, είτε επειδή αφορούν τομείς που φαντάζουν πολύπλοκοι στο μυαλό μας, είτε επειδή έχουμε βαρεθεί την επανάληψη των ίδιων καταστάσεων και των ίδιων προσώπων, ξανά και ξανά, είτε επειδή μας φοβίζει το μέλλον που μας παρουσιάζουν και τις περισσότερες φορές είναι δυσοίωνο.

Κατά συνέπεια λοιπόν, δημιουργεί ο καθένας στο μυαλό του μια ωραιοποιημένη έκβαση των πραγμάτων που θα ακολουθήσουν, με μπόλικη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον που θα έρθει κι αυτό -που θα πάει;- και με δικαιολόγηση κάθε στραβού και ανάποδου με το πρόσχημα, ότι μπόρα είναι θα περάσει, αφού σίγουρα κάποιος ηγέτης θα σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον, μετά από το δύσκολο παρόν.

Μόλις λοιπόν εμφανιστεί κάποιος, που μας λέει πράγματα που ανατρέπουν την βολική εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τα πράγματα γύρω μας, μας ξεβολεύει και δεν θέλουμε καθόλου να ακούσουμε οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι αλήθεια ό,τι μας πει. Δυσανασχετούμε στο να αφήσουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά του βολικού τρόπου, με τον οποίο έχουμε ορίσει τα πράγματα.

Όταν το 2009 ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε στον Ελληνικό λαό, ότι η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη φάση και χρειάζονταν κάποιες θυσίες, ώστε αργότερα να μπορέσουμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα, ελάχιστοι τον πίστεψαν ή φάνηκαν διατεθειμένοι να κάνουν τις θυσίες αυτές. Όλοι βολεύονταν με το αισιόδοξο σενάριο του “λεφτά υπάρχουν”, που παρουσίαζε ο Γ. Παπανδρέου κι ας φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Όταν αργότερα το 2015 ο Αντ. Σαμαράς έλεγε και πάλι στον Ελληνικό λαό, πως βγαίνει από τη σκληρή επιτήρηση, αρκεί να κάνει υπομονή και κάποιες θυσίες για λίγο ακόμα, ώστε να αρχίσουμε να στηριζόμαστε και πάλι, δειλά- δειλά στις μικρές μας δυνάμεις, εγκαταλείποντας τα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού, πάλι ελάχιστοι τον πίστεψαν και προτίμησαν την “ελπίδα” που έταξε ο Α. Τσίπρας και τα νταούλια που θα έπαιζε και θα χόρευαν οι αγορές.

Οι δύσκολες και άβολες αλήθειες δεν αρέσουν. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όμως, είναι πιο γλυκά.

Κατά τον ίδιο τρόπο πριν από 10 χρόνια οι αλήθειες που έλεγε ο Πούτιν δεν άρεσαν σε κανέναν στη Ρωσία. Υπήρχε όμως μια διαφορά. Ήταν νικητής των εκλογών και διατεθειμένος να συγκρουστεί με τη διαφθορά και το σάπιο κατεστημένο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να θυμηθούμε τον αγώνα που έκανε ο Ρώσος ηγέτης, τότε που δεν άρεσαν σε κανέναν αυτά που έλεγε, και τη δικαίωσή του σήμερα, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε η πολιτική που εφάρμοσε.

Το βίντεο αυτό είναι τόσο επίκαιρο για τη χώρα μας αυτές τις μέρες, που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο κι αποτελεί ένα παράδειγμα για εμάς τους Έλληνες, για το ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, ούτε να αποφεύγουμε την αλήθεια, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.

Όσο πικρή κι αν είναι η αλήθεια, στο τέλος μόνο καλά αποτελέσματα φέρνει η αποδοχή της και μας βοηθά να αποφεύγουμε τα χειρότερα.

Ένας ανήσυχος πολίτης

photo eurokinissi