Δεν υπάρχουν σκλάβοι σήμερα… Ή μήπως κάνω λάθος;

Στις μέρες μας όταν ακούμε τη λέξη σκλάβος μας έρχονται στο μυαλό εικόνες με αλυσοδεμένους μαύρους που κάποιος λευκός τους επιτηρεί με καραμπίνα ή τους μαστιγώνει να δουλεύουν σε κάποια φυτεία.

 

 Λογικά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η δουλεία έχει καταργηθεί πλήρως και αφού το λέει ο νόμος έτσι θα είναι.. κι όμως η δουλεία όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά οι σύγχρονοι δούλοι είναι αριθμητικά περισσότεροι από κάθε άλλη ιστορική περίοδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα οι σύγχρονες μορφές δουλείας είναι πολλές.

 1)    δουλεία μέσω χρεών

 2)    οικιακοί βοηθοί

3)    καταναγκαστική εργασία

4)    καταναγκαστικός γάμος

5)    διακίνηση και εμπορία ανθρώπων

6)    πορνεία

Τα κίνητρα για τους διακινητές- εργοδότες; Πάντα ο θεός τους.. το χρήμα.. το κέρδος.. ακόμα και επί πτωμάτων. ενίοτε σε συνδυασμό με ψυχασθενική ανάγκη για επιβολή στον συνάνθρωπο.

Τα αίτια για τους διακινούμενους; φτώχεια, εξαπάτηση ελπίδων για ένα καλύτερο μέλλον, απαγωγή και βία, φόβος για τον εαυτό τους ή συγγενικό πρόσωπο, θρησκευτικές »ελευθερίες» (βλέπε Ισλάμ που δέχεται τον γάμο ενήλικα με ανήλικο παιδί, κοινώς την παιδεραστία), σεξουαλικές ανωμαλίες, οικειοθελής εργασία παιδιών για να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειες τους.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ενδεικτικά τα νούμερα των σκλάβων στις μέρες μας.

Γιατί όμως υπάρχει η σύγχρονη σκλαβιά;

 Γιατί οι καλοί τον ανέχονται και οι κακοί βολεύονται. Η φτώχεια παραμένει, οι άνθρωποι ειδικά οι αμόρφωτοι πάντα θα τρώνε κουτόχορτο και οι δυτικοί πιθανότατα θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. δηλαδή ό,τι ψεύτικη ανάγκη τους πασάρουν, θα την κυνηγούν ματαιόδοξα και δεν θα πολυνοιάζονται για τον λεγόμενο »τρίτο κόσμο» που ενίοτε όμως είναι η διπλανή τους πόρνη στον δρόμο, το διπλανό τους παιδάκι στο φανάρι ή ο διπλανός τους μετανάστης σε μια επιχείρηση που δουλεύει μαύρα.

 Ο ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη οδεύει από το κακό στο χειρότερο. σε κάθε επίπεδο. Όλα όμως ξεκινούν από το επίπεδο των ηθικών αξιών. πότε θα ξυπνήσουν άνθρωποι; Τι θα χρειαστεί να μεσολαβήσει;

 Πηγή »Στοκ άνθρωποι» του Δημοσθένη Λιακόπουλου

 Ασκληπιός

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu